pompa paliwa - jak wyciagnac

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

presario
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

pompa paliwa - jak wyciagnac

Post autor: presario » sob mar 08, 2008 11:30

Witam
jak wyciagnac pompe paliwa ? odkrecilem ta blaszke..i nie wiem co dalej mam zrobic :/
Czy musze sciagac przewody paliwowe ? i jak sie dostac do srodka ?

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 11:31 przez presario, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob mar 08, 2008 11:35

czeka cię najgorsze, masz ten duży pierścień plastykowy z zębami, to jest nakrętka, bardzo ciężko idzie, uderzaj po tych zębach młotem przez coś tępego (twarde drewno np) zmieniając co chwilę ząb nakrętki w który uderzasz, oczywiście w lewo się odkręca. Najpierw sobie odkurz ten syf bo wleci do baku.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

presario
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: presario » sob mar 08, 2008 11:44

wielki dzieki, tak myslalem ze to jest nakretka..ale nie chciala isc wiec sobie odpuscilem,

Obrazek

pompe podpialem pod akumultator i dziala...wiec to nie ona :/ auto padlo wczoraj ....wylaczylem i wlaczyc juz nie moge :/

Zamontowalem pompe...raz odpalilem ..ale ledwo..drugi traz tez...i pozniej kicha juz koniec..pompy nie slychac ...moze byc tak ze pompa jest uszkodzona i odpala raz na kilka razy ? ..czy szukac innej przyczny ?

CO MOŻE SPRAWIĆ ŻE POMPA NIE DZIAŁA ????? cewka ? jakiś przekaźnik ? prosze pomożcie potrzebne mi auto musze jutro jecghac do szpitala do siostrzenca
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 18:58 przez presario, łącznie zmieniany 5 razy.

vpil
Ma gadane
Ma gadane
Auto: Golf 7
Silnik: Czca

Post autor: vpil » ndz mar 09, 2008 01:07

Witam.

Miałem podobnie u siebie gdy pompę wyciągłem to działała, a po zamontowaniu 10km przejechałem i stop.
Okazało się, że to już jej koniec nie było już praktycznie szczotek.
Jeżeli po przekręceniu kluczyka nie słychać pompy to chyba nastał jej koniec.
Czasami pada przekaźnik pompy - sprubój podpiąć napięcie bezpośrednio do pompy wtedy wykluczysz ewentualną awarię przekaźnika.

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: AD6 » ndz mar 09, 2008 10:55

w momencie kiedy auto nie chce odpalić wystarczy wziąć miernik i sprawdzić czy do pompy dochodzi napięcie i będziesz wtedy wszystko wiedział, wczoraj miałem u siebie ten sam problem wyciągnąłem pompę i okazało się że nie działa jak w nią walłem młotkiem to się na chwile załączyła i spowrotem to samo wymieniłem na nową i auto już śmiga na PB więc ja stawiam ewidentnie na pompę
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 10:58 przez AD6, łącznie zmieniany 2 razy.

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Jozef
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jozef » ndz mar 09, 2008 12:08

Po każdym przekręceniu kluczyka słychać pracę pompy, jeśli jest cicho to są najczęściej dwie możliwości: pada pompa lub przekaźnik podający napięcie na pompę. Chyba czeka cię zakup nowej pompy, taka podróbę na 10 tys. km kupisz za 100 zł nową.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”