przeciez to nie traktor!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przeciez to nie traktor!
jak powinien chodzic silnik na wtrysku? chodzi mi o dzwiek jaki wydobywa auto podczas jazdy, u mnie chodzi jak jakis stary gaznik pierdzi pryka najgorzej jak stoji, normalnie obciach na maksa. Czy to moze wina ukladu wydechowego?
a i jeszcze jedno ile moze kosztowac rura kolektorowa do 1,8PF ( to jest rura przed kat odstrony silnika)
a i jeszcze jedno ile moze kosztowac rura kolektorowa do 1,8PF ( to jest rura przed kat odstrony silnika)
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
zelmerro pisze:po pierwsze zobacz stan katalizatora jak porcelanka jest zabita sadzą to wytłucz wszystkie bebechy z katalizatora.
NEXT jezeli to wtrysk to moze niektóre przepustnce sie nie otwirają albo elektozawory trezeba wymienic
NEXT Najlepiej jak nieznasz sie to jedz na komputer i bedziesz wiedział..
NEXT po co w takim stanie kupywac jaki kolwiek samochód?
nie wiem na jaki kompuetr chcesz jechac z mechanicznym wtryskiem
jezeli to mechaniczny wtrysk to na poczatek wyczysc dokladnie przepustnice , rowniez wyczysc luftwage przy rozdzielaczu wtrysku tylko delikatnie zeby czegos nie pogiac, nastepnie sprawdz sonde lambda jezeli ja posiadasz, i podjedz na analize spalin moze masz za duzo lub malo CO , oczywiscie do sprawdzenie lub wymiany swiece ,kable kopulka palec. sprawdzic zaplon, jak i tez czujniki temperatury
Zyj kolorowo :)
- ml2210
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z tego co sie orientuję to auto chodzi jak traktor, gdy nie chodzą prawidłowo wszystkie gary.
U mnie tak było jak przestrzelił się jeden z przewodów wys. napięcia.
Dokładnie: pierdzi pryka najgorzej jak stoji, normalnie obciach na maksa.
Wstyd było przez miasto przejechać.
U mnie tak było jak przestrzelił się jeden z przewodów wys. napięcia.
Dokładnie: pierdzi pryka najgorzej jak stoji, normalnie obciach na maksa.
Wstyd było przez miasto przejechać.
www.mlautobroker.pl
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
-----Profesjonalny Broker Samochodowy-----
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
najprawdopodobniej to przez nieszczelnosc w ukladzie wydechowym a dokladniej w miejscu gdzie rura kolektorowa laczy sie z katalizatorem. Jak sie schyle to z tego miejsca wydobywa sie ten wkur..... dzwiek:). Moze to jakos zaspawac na chama? mechanik mowil ze jest do wymiany "rura kolektorowa" czy cos w tym stylu, mowil tez ze strasznie droga jest.
zico1981 pisze:najprawdopodobniej to przez nieszczelnosc w ukladzie wydechowym a dokladniej w miejscu gdzie rura kolektorowa laczy sie z katalizatorem. Jak sie schyle to z tego miejsca wydobywa sie ten wkur..... dzwiek:). Moze to jakos zaspawac na chama? mechanik mowil ze jest do wymiany "rura kolektorowa" czy cos w tym stylu, mowil tez ze strasznie droga jest.
chyba przesadził , ze to az takie strasznie drogie jest
VW to nie jest jaguar czy nawet mazda
napewno nie jest az takie drogie, zaczym zaspawasz zorientuj sie ile kosztuje nowa, oryginalna przecież nie musi byc