mk II Regulacja sprzęgła ?!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk II Regulacja sprzęgła ?!
Mam taki mały problem . Założyłem do linki sprzegla taką gumke (na końcu ) i dwie blaszki , bo z tego co wiem to powinny być a u mnie nie było(była jakas podkładka samoróbka) . No i teraz mam za wysoko pedał sprzegla i oczywiście samochód jezdzi na pólsprzegle. Czy jest jakas regulacja ?? Jeśli tak to prosze o wskazówki gdzie jest i jak wygląda.
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ale banał. Dzieki .Nie widziałem regulacji bo mi przewody od gazu zasłoniły.
Mam na końcu pancerza regulacje (takie plastiki i śruba kontrująca) ale i tak mam problem tego typu ze jak zakładam tę gumke przy'łapce" sprzęgła to wtedy sprzęgło sie naciaga i co za tym idzie ślizga.Skręciłem juz korpus linki na maksa i i tak jest za krótka.Podejżewam ze jak mechanik zakładał linke to nie miał tej gumki co zmusiło go do założenia krótszej z jakiegoś innego modelu. Bo brakuje mi dosłownie 1cm linki zeby wszystko było OK.
Spróbuje jeszcze pozbyć sie tej śruby kontrującej regulacje, może zyskam z 6mm i będzie dobrze.
Jeszcze raz dzieki za pomoc Pozdrawiam.

Mam na końcu pancerza regulacje (takie plastiki i śruba kontrująca) ale i tak mam problem tego typu ze jak zakładam tę gumke przy'łapce" sprzęgła to wtedy sprzęgło sie naciaga i co za tym idzie ślizga.Skręciłem juz korpus linki na maksa i i tak jest za krótka.Podejżewam ze jak mechanik zakładał linke to nie miał tej gumki co zmusiło go do założenia krótszej z jakiegoś innego modelu. Bo brakuje mi dosłownie 1cm linki zeby wszystko było OK.
Spróbuje jeszcze pozbyć sie tej śruby kontrującej regulacje, może zyskam z 6mm i będzie dobrze.
Jeszcze raz dzieki za pomoc Pozdrawiam.
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt: