witam!! u dziadka w aucie potrzeba wymienic przednie amortyzatory. problemu by nie bylo gdyby byly seryjne. Kiedy auto bylo kupowane to bylo juz dosc mocno obnizone a zwykle gti to sa wysokie w porwnaniu z tym naszym gl-em. sparwdzilem sprezyny i sa koloru czerwonego a amorki są zółte. firmy nie znam i nie wiem czy sa to zwykle amory czy sportowe krotkie. spisalem nr z amorka i czy po nich mozna sie dowiedziec jakiej są firmy i jaki to model?? oto nr 55822 E90 96 DOT-E11255 i napis DONOTHEAT OR OPEN . aha autko jest z roku 93. Z góry dzieki za wszelkie odpowiedzi. POZDRO
[ Dodano: Sob Wrz 10, 2005 21:46 ]
ponawiam pytanie
[ Dodano: Sob Wrz 10, 2005 21:47 ]
ponawiam pytanie
problem z doborem amorków do mk3 1.8 GL aam
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Masz sportowe zawieszenie.Zapewne masz przód obniżony o 60mm a tył o 40mm. Jezeli chcesz wymienic same amorki to musisz kupic sportowe bo jak z przodu masz 60mm to zwykłe nie wiejda.Na tył jeszcze wejda zwykle bo pewnie masz 40mm.No chyba ze tak nie chcesz to musisz kupic nowe seryjne spreżyny i do tego zwykle amorki.
nie wiem dokladnie czy to jest wlasnie 60mm bo moglo byc tak ze po dosc dlugim uzytkowaniu zawiecha troche siada i wizualnie sie wydaje 60 a pierwotnie moglo byc 40mm. dlatego szukam kogos kto po nr amora by mi cos doradzil. a tak wogole pytanie do ludzi z wrocka gdzie w miescie mozna w miare nie za drogo nabyc sportowe amory.pozdro
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak autem nie jeździ zapaleniec rajdowy to polecam wymianę zawieszenia na serię będzie bardziej komfortowo a koszt takiej operacji nie powinien być dużo większy niż wymiana samych amorków porządnej firmy tuningowej. z seryjnych amortyzatorów polecam nk są naprawdę dobre
kupię alternator do mk2 1.8 RP bez wspomagania