Clarion, Pioneer czy Kenwood co kupic?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Clarion, Pioneer czy Kenwood co kupic?

Post autor: kadet » czw wrz 08, 2005 22:47

Mam do wydania na radykjo ok 500zl tylko teraz nie moge sie zdecydowac
albo Pionka deh4700 http://allegro.pl/show_item.php?item=63146326

albo Clarion DB358rmp http://allegro.pl/show_item.php?item=62487736

albo Kenwooda KDC WF 431 http://allegro.pl/show_item.php?item=62411450

co mi polecicie w tej cenie? a moze jakis inny model ktory pominalem...

MistiqChild
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MistiqChild » pt wrz 09, 2005 00:46

ja powiem tylko że kupiłem jakieś miesiąc temu JVC KD-G402. Kosztowało troszkę więcej bo zapłaciłem za nie 570zł (kupowany w Saturnie, 3 lata gwarancji). Ale jestem zadowolony.
Bardzo czysty dźwięk (4x50w) sprawdzony na różnych głośnikach bez piecyka. Dobry antywstrząs na płytki. nie ma problemów z pokatalogowanymi Mp3 co jest bolączką niektórych modeli np. KD-G201 (Chyba takie oznacznie), dobrze czyta CD-RW, ładny wygląd (mam czarny panel ładnie komponujący się z kokpitem mojego odrzutowca ;) ), łatwe w obsłudze menu.
Ogólnie jestem zadowolony. Tyle co do moich spostrzeżeń na temat tego egzemplarza. Co do tych o których ty napisałeś to nic nie moge powiedzieć bo ich nie znam. Najważniejsze żeby tobie radyjko się podobało.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » pt wrz 09, 2005 08:34

A ja bym z checia posluchal co maja do powiedzenia uzytkownicy tych modeli o ile takowi sa na ty forum. Wiesz w zasadzie nie chodzi mi o wyglad zewnetrzny bo to dla mnie liczy sie najmniej. Nie potrzebuje tez bajerow typu winda etc. Chce tylko zeby mi to dobrze gralo. Pl;anuje jeszcze zakpic zestaw Hertza 165 i chcialbym zeby to sie jakos ladnie gralo.

Awatar użytkownika
Misza
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misza » pt wrz 09, 2005 08:39

ONLY Pioneer
Ale i ten Clarion spoko
Ja mam Pionka model 5500 i jest super :) Jak bede zmieniać radyjko to tylko na Pionka, fajnie wyglądają fajnie grają i się nie psują

Pozdrawiam

http://misza1982.digart.pl
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pt wrz 09, 2005 10:55

Z tych modeli to napewno jest dobry Pioneer ale ja jednak dołożyłbym do modelu 5700MP
Co do Clariona się nie wypowiadam bo nie słuchałem ale podobno ładnie grają.
Co do Kenwooda to uważam że ta marka jest bardzo dobra! Ich radia nie mają może
"wodotrysków" na wyświetlaczu tak jak radia pioonera, są po prostu mniej efektowne z wyglądu. Co do dźwięku to moim zdaniem Kenwood niczym nie ustępuje Pioonerowi, wręcz wydaje mi się,że Pioneer ma za bardzo wyostrzone wysokie i niskie tony.
Ten kenwood, którego podałeś jest dobry ale poszukaj modelu który w wakacyjnym wydaniu "GT" wygrał test radioodtwarzaczy mp3, jest naprawdę dobry, a poza tym robiony na 25 lecie Kenwooda,więc napewno się postarali. W teście wygrał i z Alpine i clarionem, to chyba coś znaczy. Był to chyba model KDC WD-4031 ale głowy nie dam sobie uciąć bo z tymi oznaczeniami u Kenwooda to można oszaleć.

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » pt wrz 09, 2005 13:31

dzieki za opinie i czekam na wiecej. W sumie w moim prywatnym rankingu Pionek jest na 1. miejscu ale jeszcze sie wacham. Model 5700 hmm zaden w sumie ze mnie audiofil a 200zl przyda sie na glosniczki.

Awatar użytkownika
tomash
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomash » pt wrz 09, 2005 14:00

jak dla mnie Pioneer :bigok:
jakoś mi zarówno wizualnie jak i brzmieniowo odpowiada najbardziej
planujesz jakiś piec czy na samym radiu głośniki mają grać??
jak bez pieca to pioneer jest ok :helm:

[url=http://www.vag-podkarpacie.pl/][img]http://www.mFoto.pl/uploads/1046/vw_7ca6c.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
SulecK
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: SulecK » pt wrz 09, 2005 14:44

Kubus20 pisze:Z tych modeli to napewno jest dobry Pioneer ale ja jednak dołożyłbym do modelu 5700MP
Co do Clariona się nie wypowiadam bo nie słuchałem ale podobno ładnie grają.
Co do Kenwooda to uważam że ta marka jest bardzo dobra! Ich radia nie mają może
"wodotrysków" na wyświetlaczu tak jak radia pioonera, są po prostu mniej efektowne z wyglądu. Co do dźwięku to moim zdaniem Kenwood niczym nie ustępuje Pioonerowi, wręcz wydaje mi się,że Pioneer ma za bardzo wyostrzone wysokie i niskie tony.
Ten kenwood, którego podałeś jest dobry ale poszukaj modelu który w wakacyjnym wydaniu "GT" wygrał test radioodtwarzaczy mp3, jest naprawdę dobry, a poza tym robiony na 25 lecie Kenwooda,więc napewno się postarali. W teście wygrał i z Alpine i clarionem, to chyba coś znaczy. Był to chyba model KDC WD-4031 ale głowy nie dam sobie uciąć bo z tymi oznaczeniami u Kenwooda to można oszaleć.
Co prawda co prawda :chytry:

Jak chcesz miec mocny bas to pioneer bo przy kenwoodzie tego nie zaznasz (same radio). Jesli masz glosniki w polce to proponuje pionka bo mozna obciac pasmo do najnizszych czestotliwosci dla tylnich glosnikow, przy kenwoodzie bedziesz mial piekna jakosc i przestrzen tak jak koledzy mowia. Wybor nalezy do Ciebie ;)

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » pt wrz 09, 2005 15:04

piec mozliwe ze w przyszlosci.

Planuje zabudowac tylko przod systemami albo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62018382
albo
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61997221

zobacze jak z kasa sie wyrobie. I chyba mnie przekonaliscie do Pionka ostatecznie zwlaszcza ze model 4700 mozna juz za 450-460zl kupic...

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » pt wrz 09, 2005 15:28

Witam ja spytam najpierw jakiej muzyki słuchasz i czy planujesz rozbudowę o wzmacniacz wzmacniacze. I czy konicznie szukasz radyjka z mp3. Bo jeśli lubisz naprawdę wysokiej klasy dźwięk to zalecam zwykłe CD. CZekam na odpowiedzi później ci doradzę.

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » pt wrz 09, 2005 15:38

chce koniecznie radio z mp3, i zaznaczam ze nie jest jakims audiofilem i na wszystko zamierzam wydac gora 1200zl. Wzmacniacz wchodzi w gre ale w pozniejszym czasie. Narazie chce kupic radyjko i tak jak wspomnialem jakis system.

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » pt wrz 09, 2005 15:39

A jakiej muzyki słuchasz

TUTENHAMON

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » pt wrz 09, 2005 17:38

glownie oprocz tej radiowej to przede wszystkim spokojne trance`owe klimaty oraz techniawke ale nie jakies tam "łuubudubu" :) tylko raczej cos w stylu DJ Tiesto, Armin van Buuren etc...

Awatar użytkownika
TUTENHAMON

Post autor: TUTENHAMON » pt wrz 09, 2005 18:47

Więc na podstawie twoich wypowiedzi wywnioskowałem że nie tolerujesz bajerów tylko czyściutki dźwięk więc z pośród tych trze które zaproponowałeś obstawiłbym Clariona.

TUTENHAMON

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”