RADIO PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

RADIO PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA

Post autor: Dystans6 » ndz maja 20, 2007 14:14

Mam taki problem otoz po zapaleniu silnika mam swist w glosnikach slychac obroty wiec postanowilem zalozyc tkz filtr podlczylem go (mailem stary nie wiem czy do konca sprawny) pod przewody idace do radia czerw pradowy i brazowy masa .nic to nie dalo po odpieciu filtra radio teraz wogole nie chce dzialac .Mam radio stare philipsa ale dobrze gralo i bylo zrobione tak ze po wlozeniu kluczyka do stacyjki dopiero gralo inaczej prad nie dochodzil do niego .Teraz jest problem tego typu ze w pewnym polozeniu kluczyka radio gra ale takim bardzo neutralnym trzeba go szukac natomiast w zwyklym polozeniu kluczyka i po zapaleniu samochodu radio nie gra .Radio sprawdzalem na innym samochodzie i jest dobre wiec co moglo sie stac w instalacji samochodowej??bezpiecznik od radia dobry POMOCY

hezek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: hezek » ndz maja 20, 2007 16:22

witam
prawdopodobnie siada stacyjka
podłącz radio bezposrednio pod bezpieczniki i po sprawie

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » ndz maja 20, 2007 18:43

hezek pisze:witam
Stacyjka chyba raczej nie bo do tej pory byla dobra do poki nie podlaczylem tego filtra przciwzakluceniowego wiec musialo sie cos innego stac tylko co??

zloty79

Post autor: zloty79 » sob mar 01, 2008 19:33

hezek pisze:witam
tylko jak to zrobić?? szukam już od kilku dni na stronie ale nic nie znalazłem a mam dokładnie ten sam problem, tylko że u mnie już radio wcale nie chce działać, chyba że docisnę mocno kluczyk w stacyjce

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » sob mar 01, 2008 19:58

Zmień kostkę stacyjki na nową .

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » ndz mar 02, 2008 02:08

zloty79, a tak naprawdę to nie możesz przy radiu przewodów stałego Plusa i plusa po stacyjce zmostkować i podłączyć do przewodu na który jest stały plus.

A kostka stacyjki też do wymiany...

Awatar użytkownika
Dystans6
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Dystans6 » wt mar 04, 2008 18:46

Kubus20 pisze:zloty79, a tak naprawdę to nie możesz przy radiu przewodów stałego Plusa i plusa po stacyjce zmostkować i podłączyć do przewodu na który jest stały plus.

A kostka stacyjki też do wymiany...
No ja właśnie tak rozwiazałem problem ze zamieniłem kable i z głowy ale kostka tez do wymiany jest tylko ze nie chcialo mi sie tego wszystkiego wyciagac nawet sprobowałem ale mi nie szło wiec wolałem zostawic zeby nie pochrzanic bardziej i jest tak do dzis hehe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”