RADIO PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
RADIO PO PRZEKRECENIU KLUCZYKA
Mam taki problem otoz po zapaleniu silnika mam swist w glosnikach slychac obroty wiec postanowilem zalozyc tkz filtr podlczylem go (mailem stary nie wiem czy do konca sprawny) pod przewody idace do radia czerw pradowy i brazowy masa .nic to nie dalo po odpieciu filtra radio teraz wogole nie chce dzialac .Mam radio stare philipsa ale dobrze gralo i bylo zrobione tak ze po wlozeniu kluczyka do stacyjki dopiero gralo inaczej prad nie dochodzil do niego .Teraz jest problem tego typu ze w pewnym polozeniu kluczyka radio gra ale takim bardzo neutralnym trzeba go szukac natomiast w zwyklym polozeniu kluczyka i po zapaleniu samochodu radio nie gra .Radio sprawdzalem na innym samochodzie i jest dobre wiec co moglo sie stac w instalacji samochodowej??bezpiecznik od radia dobry POMOCY
tylko jak to zrobić?? szukam już od kilku dni na stronie ale nic nie znalazłem a mam dokładnie ten sam problem, tylko że u mnie już radio wcale nie chce działać, chyba że docisnę mocno kluczyk w stacyjcehezek pisze:witam
prawdopodobnie siada stacyjka
podłącz radio bezposrednio pod bezpieczniki i po sprawie
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No ja właśnie tak rozwiazałem problem ze zamieniłem kable i z głowy ale kostka tez do wymiany jest tylko ze nie chcialo mi sie tego wszystkiego wyciagac nawet sprobowałem ale mi nie szło wiec wolałem zostawic zeby nie pochrzanic bardziej i jest tak do dzis hehe.Kubus20 pisze:zloty79, a tak naprawdę to nie możesz przy radiu przewodów stałego Plusa i plusa po stacyjce zmostkować i podłączyć do przewodu na który jest stały plus.
A kostka stacyjki też do wymiany...