witam.
po podlaczeniu sterownika VIAKEN na USB KKI, VAG (od versji303 poczynajac az do 7xx) nie wykrywa sterownika, pseudo kompa. Mam silnik AAZ 1.9TD. Czytalem na forum ze te auto podobno wogole nie ma "kompa" lub ze jest tylko komp w zegarach. W podszybiu nie ma, juz sprawdzalem. A jakby nie bylo kompa to po co jest gniazdo pod interfejs, no nie. Slyszalem jeszcze ze jak jest sterownik HELLA to jest problem z podlaczeniem, oraz ze w fabryce podobno od ktorychs rocznikow zamieniali piny w gniezdzie (przez krawcami).
Czy moze komus sie udalo skomunikowac VAGiem lub innym programem z tym autem? jaki moze siedziec tam sterownik?
Prosze o pomoc i jeszcze namiary na jakies inne programy diagn.
VAG nie wykrywa sterownika a z autem sie komunikuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no siemka auto pewnie z 95 r jaśki sa ?
z opisu mam data link connectors 2 pin czarny i brazowo biały
w zegarach nie ma zadnego kompa
diagnostyke mozesz zrobic sobie abs lub air bag jesli masz a ogolnie td sterowane jest mechanicznie i ecu brak wiec n ic nie zdiagnozujesz
chcesz to przyjedz do mnie ja mam vag na com to sobie lookniemy co ci tam piszczy co masz a co sie ci wydaje ze masz a czego naprawde w twoim gofrze nei ma
[ Dodano: 26 Lut 2008 22:26 ]
masz 2 kostki czy gniazdo obd2?
z opisu mam data link connectors 2 pin czarny i brazowo biały
w zegarach nie ma zadnego kompa
diagnostyke mozesz zrobic sobie abs lub air bag jesli masz a ogolnie td sterowane jest mechanicznie i ecu brak wiec n ic nie zdiagnozujesz
chcesz to przyjedz do mnie ja mam vag na com to sobie lookniemy co ci tam piszczy co masz a co sie ci wydaje ze masz a czego naprawde w twoim gofrze nei ma
[ Dodano: 26 Lut 2008 22:26 ]
masz 2 kostki czy gniazdo obd2?
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
W TD niema kompa więc Vagiem silnika nie zdiagnozujesz
możesz jedynie
poduchy immobilaizer ABS (jeśli takie wypasy posiadasz)
[ Dodano: Wto 26 Lut, 2008 ]
to niezależy od rodzaju gniazda
czy 2 kostki czy OBD2
możesz jedynie
poduchy immobilaizer ABS (jeśli takie wypasy posiadasz)
[ Dodano: Wto 26 Lut, 2008 ]
to niezależy od rodzaju gniazda
czy 2 kostki czy OBD2
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]