witam dzis gadalem z kolega ktory mowil ze od dluzszego czasu mial twarde werze przewody od plynu chlodzacego zarowno te idece do chlodnicy i do wnetrza autka, i powiedzal ze mial bardzo wysokie cinienie w ukladzie a jak zmienil korek w zbiorniczu wyrownawczym to jest ok a i jeszcze mowil ze jak odkrecal korek po rozgrzaniu autka to mu wywalalo plyn ,
i teraz moje pytanie u mnie tez po rozgrzaniu przewody sa twardawe i czy to jest wina korka czy poprostu to norma ze jadac wytwarza sie cisnienie i przewody twardnieja ? kiedys jak u siebei otworzylem korek po dluzszej jezdzie tez jak wywalilo toroche plynu czy to normalne ? z jednej strony wydaje mi sie ze tak bo cisnienie wypycha a z drygiej kolega troche namieszal mi tym padnietym korkiem i teraz nie wiem czy u mnie jest ok czy nie
a i on mowi ze u niego jak ma np. wody na zimnym nalanye na max to po rozgrzaniu do 90 stopni plynu mu w zbiorniczku ubywa czy sie kurczy a u mnei na odwrut po rozgrznaiu robi sie w zbiorniczku wiecej plynu nawet troszke ponad max
korek od zbiorniczka wyrownawczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak to jest kiedy kolega ze swoimi teoriami wprowadza cie w blad , bo on powiedzial ze po zmianie korka zrobilo mu si emneijsze cisnienie i jak otiera po jezdzie koreczek to nic mu juz nie wyzuca plymu i ze zadurze cisnienie moze spowodowac wybicie uszczelki pod glowicapiotr2 pisze:nieszukaj dziury w calym
Ostatnio zmieniony pt lut 29, 2008 18:44 przez falla_x, łącznie zmieniany 1 raz.
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: korek od zbiorniczka wyrownawczego
To normafalla_x pisze:czy to jest wina korka czy poprostu to norma ze jadac wytwarza sie cisnienie i przewody twardnieja ?
Tak, to normalnefalla_x pisze:kiedys jak u siebei otworzylem korek po dluzszej jezdzie tez jak wywalilo toroche plynu czy to normalne ?
Pod ciśnieniem płyn w zbiorniczku zawsze się podnosi - nigdy odwrotnie. Kolega ściemnia lub nie bardzo się zna i próbuje cwaniakować albo ma poważny problem z układem chłodzeniafalla_x pisze:on mowi ze u niego jak ma np. wody na zimnym nalanye na max to po rozgrzaniu do 90 stopni plynu mu w zbiorniczku ubywa czy sie kurczy a u mnei na odwrut po rozgrznaiu robi sie w zbiorniczku wiecej plynu nawet troszke ponad max