Witam kolegów.
Jak wymontować silniczek w lampie, wiem, że należy obrócić i co dalej.Po obróceniu trzyma się na takim zaczepie kulkowym, który jest wsuwany w listwę od dołu.
Jak wymontowac silniczek lampy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wymontowac silniczek lampy?
Ostatnio zmieniony śr lut 27, 2008 22:33 przez indyczes, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki koledzy.Jeszcze jedno małe pytanie: jak poznać wizualnie czy lampa nie jest do ruchu lewostronnego, chodzi mi o prawą lampkę.Niepokoi mnie, że obydwie lampy różnią się małym szczególikiem, a mianowicie prawa lampa ma nieci krótszą tą czapeczkę, która zakrywa wierzchołek żarówki H4.W oryginale na aucie obydwie czapeczki są jednakowej wielkości.Chcę wymienić lampy ponieważ w moich w kiepskim stanie są klosze-porysowane bardzo.Kupiłem lampy pojedynczo na Allegro i ta prawa trochę mnie niepokoi.Przy czym prawa jest z rocznika 99 natomiast lewa 01.Może stąd te niewielkie róznice w budowie.Obydwie sa regulowane elektrycznie.I jeszcze jedno pytanko:czy łatwo jest odkleić klosz nie uszkadzając go?W sumie to lampki na autku są idealne oprócz kloszy.Może by tak tylko pomieniac same klosze?Tylko boję się, że po takim zabiegu może być problem ze szczelnością.
Ostatnio zmieniony czw lut 28, 2008 14:04 przez indyczes, łącznie zmieniany 1 raz.