VW polo długo się grzeje. Duuuuże spalanie. Jest sposób!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW polo długo się grzeje. Duuuuże spalanie. Jest sposób!!!
Witam. Mam polówke 99 rok. 6n 1.4 benzynka. wiecie ile mi pali hm coś jak po wyciągnięciu korka z wanny. Sprawdzałem ostatnio. ok 10 literow. Mam wymieniony termostat i nic. Zasłonięta chłodnicę 3/4 i też nic. Silnik bardzo żadko (nie przypominam sobie) osiąga 90 stopni . Slyszałem że montuje się jakąs podkładkę na termostat i po krzzyku. Macie jakieś pomysly????
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- Lukasz_mk2
- Forum Master

Sprawdź czujnik, a nie prowadź monologu. Może po prostu zegary źle pokazują? Jak do siebie wsadziłem z wersji US, to też wydawało mi się że silnik jest zimny jak trup, a okazało się że czujnik eu daje inne parametry sygnału niż us , przez co wskaźnik się mniej wychyla.
Proponuje Ci sprawdzić czy załącza się wiatrak na postoju gdy silnik trochę chodzi, jeżeli tak , to wszystko jest ok.
Dodatkowo sprawdź jak działa nawiew, tzn. czy daje ciepłe powietrze, bo przecież z kosmosu się ono nie bierze.
Proponuje Ci sprawdzić czy załącza się wiatrak na postoju gdy silnik trochę chodzi, jeżeli tak , to wszystko jest ok.
Dodatkowo sprawdź jak działa nawiew, tzn. czy daje ciepłe powietrze, bo przecież z kosmosu się ono nie bierze.