tajemniczy przelacznik w moim mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
tajemniczy przelacznik w moim mk3
ostatnio z okolicy bezpiecznikow wylecial mi dziwny kabelek zakonczony przelacznikiem
na zdjeciu:
calkowicie nei wiem do czego on jest i co niby ma wlaczac i wylaczac, mam golfa cl z immobilaizerem i alarmem ale to dziala nawet jak dam na tym przelaczniku na off wiec chyba nie od tego...
poszedlem za kabelkiem i doprowadzil mnie on do czegos takiego:
nie wiem co to jest a dochodza do niego rozne kabelki wiec pewnie do czegos sluzy... znajduje sie wewnatrz obudowy auta w okolicach bezpiecznikow.
tu jeszcze powiekszenie:
jak macie pomysl co to prosze o pomoc
z gory dzieki
pozdro
na zdjeciu:
calkowicie nei wiem do czego on jest i co niby ma wlaczac i wylaczac, mam golfa cl z immobilaizerem i alarmem ale to dziala nawet jak dam na tym przelaczniku na off wiec chyba nie od tego...
poszedlem za kabelkiem i doprowadzil mnie on do czegos takiego:
nie wiem co to jest a dochodza do niego rozne kabelki wiec pewnie do czegos sluzy... znajduje sie wewnatrz obudowy auta w okolicach bezpiecznikow.
tu jeszcze powiekszenie:
jak macie pomysl co to prosze o pomoc
z gory dzieki
pozdro
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Napewno to jakiś alarm, a przłącznik był rozłączeniem np. zapłonu bez którego nie dało się odpalić auta. Przed sprzedażą może gość to odłączył. Czy ten przełącznik jest na 100% podłączony pod to urządzenie?
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
-
- Ma gadane
- Kontakt:
ten kabelek z przelacznikiem na pewno idzie do tego urzadzenia sprawdzalem dokladnie, wczesniej przez 4 lata tym autem jezdzil moj ojciec i nic nie wiedzial o tym patencie a wczesniej to nie wiem jak bylo, ciezko to by bylo sprawdzic
w ogole ten przelacznik chyba nie dziala bo jak dam na off to alarm i immobilaizer dzialaja jak trzeba heh dziwne to...
chyba ze to jakies ukryte zabezpieczenie ktore poprostu zostalo odlaczone kiedys tam...
w ogole ten przelacznik chyba nie dziala bo jak dam na off to alarm i immobilaizer dzialaja jak trzeba heh dziwne to...
chyba ze to jakies ukryte zabezpieczenie ktore poprostu zostalo odlaczone kiedys tam...
- Dawca_Nerek
- Forum Master
- Pablo Corrado
- Forum Master
To jest na pewno wyłącznik serwisowy do programowania i/lub wyłaczania awaryjnego alarmu. A to czarne pudełko to centralka alarmowa.
Teraz to lepiej albo zmień jej lokalizację, albo jakoś usuń te posty, bo wszyscy chcąc niechcąc wiedzą gdzie masz alarm
Teraz to lepiej albo zmień jej lokalizację, albo jakoś usuń te posty, bo wszyscy chcąc niechcąc wiedzą gdzie masz alarm
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
- Dawca_Nerek
- Forum Master