Po hamowni mało mocy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lut 25, 2008 22:34

Christopherek, odradzam. Nie chodzi o przebieg, po prostu auto jest niesprawne. Jeśli chodzi o skrzynię, nie znajdziesz tanio skrzynki do GTI, trzeba będzie naprawiać. W dobrym zakładzie koło mnie wymiana tego łożyska co ci hałasuje plus przy okazji uszczelniacze, olej itd to około 700 złotych.
Z tym planowaniem głowicy też jakaś ściema, nie ma tak żeby żeby planować tylko głowicę z powodu nietrzymania ciśnienia na jednym cylindrze, coś grubszegommusiało być. Ale powiedzmy możesz sprawdzić ciśnienie sprężania ijeśli będzie ok to akurat tym się nie martwić.
Teraz dochodzi kwestia błędów. Uszkodzonych może być wiele elementów, takich jak przepływomierz czujnik pólożenia przepustnicy z silnikme krokowym, sonda. Część z tych rzeczy jest droga i nie wystepuje w podróbach. W sumie doprowadzenie tegoauta do porządku może cię kosztować dodatkowe 2 - tysiaki, a raczej napewno nie mniej niż tysiąc. Przy czym ceny usług w Warszawce są trochę nie tego ile wiem.

Szpary koło maski mi się nie widzą, maska i przednie błotniki chyba malowane ale tego nie widzę dokładnie.
W sumie auto jest uważam warte około 7 tysięcy, pod warunkiem że masz czas i nerwy na wszystkie niezbędne naprawy.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pn lut 25, 2008 22:36

silnik moze jeszcze dlugo pociagnie jesli dobrze byl zrobiony.raz widzialem jak koles planowal glowice i mu niewychodzilo to malo zaworow juz niepodjechal bo nawet ich niewyciagal.tak szlifowal ostro.zreszta wszystko wskazuje na duzy przebieg auta i dlatego ja bym niechcial go zwlaszcza ze jest teraz w czym przebierac

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Auto: Audi a4 b6 cabrio
Silnik: Bfb
Kontakt:

Post autor: Christopherek » pn lut 25, 2008 22:50

piotr2 pisze:silnik moze jeszcze dlugo pociagnie jesli dobrze byl zrobiony.raz widzialem jak koles planowal glowice i mu niewychodzilo to malo zaworow juz niepodjechal bo nawet ich niewyciagal.tak szlifowal ostro.zreszta wszystko wskazuje na duzy przebieg auta i dlatego ja bym niechcial go zwlaszcza ze jest teraz w czym przebierac
no tak poza tym nie spieszy mi sie z zakupem auta,teść powiedział żebym się nie pchał w stare auto bo po ślubie będę mógł kupić coś nowszego.poza tym jakoś tak słabo dla mnie ten golf jechał ale to może dlatego że wcześniej miałem arl zdrowego
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=100061&start=0
Ostatnio zmieniony pn lut 25, 2008 22:52 przez Christopherek, łącznie zmieniany 1 raz.

Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”