Witam.
Mam golfa z zamkiem centralnym, alarmem i immobilizerem (bez pilota). Ostatnio przestalo dzialac otwieranie wszystkich drzwi po przekreceniu kluczyka. Dzieje sie tak w obu zamkach drzwi przednich. Otwieraja sie tylko te drzwi w ktorych jest kluczyk. Natomiast przy zamykaniu samochodu zamykaja sie wszystkie zamki i alarm sie wlacza a pozniej uzbraja. Sprawdzalem tez siedzac w srodku auta, zamykac dzyndzlem drzwi i wtedy sie wszystko zamykalo i otwieralo tez wszystko, ale ostatnio juz nie:(. Sprawdzalem tez kable w wiazce do drzwi czy nie przerwane. Moze to sterownik skoro w dwoch przednich drzwiach jest tak samo?
Moze ktos wie cos z takim motywem i gdzie sie znajduje sterownik centralnego blokowania drzwi.
Gdzie sterownik centralnego blokowania drzwi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gdzie sterownik centralnego blokowania drzwi?
Ostatnio zmieniony pn lut 25, 2008 22:16 przez krzychko, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

najpierw zajrzyj do pompiki zamka, w niej jest sterowniczek, znajdziesz w jego wtyczce kabel zielony, odpowiada za otwieranie z kluczyka. Podaj na niego plus (np z aku albo z kabelka czerwono czarnego co jest w tej samej wtyczce. Ma się otworzyć. Jeśli tak nie będzie wina jest pewnie w samej pompce, czasem ją zalewa.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dzieki za podpowiedz. Tylko zastanawia mnie jak moze byc ten sterownik w pompce zamka. Nie wiem czy o ten chodzi bo mi chodzi o glowny sterownik: ZESPOL STEROWANIA CENTRALNEGO BLOKOWANIA DRZWI (nr 60 -schemat z ksiazki "VW Golf i Vento WKŁ").
A jak on napewno jest przy pompce to prosilbym o namiary gdzie znajduje sie owa pompka bo nie chcem pol tapicerki rozbierac. Pozdr.
A jak on napewno jest przy pompce to prosilbym o namiary gdzie znajduje sie owa pompka bo nie chcem pol tapicerki rozbierac. Pozdr.
- Paweł Marek
- V.I.P.

to właśnie chodzi o sterownik w pompce, w zwykłym golfie jest w pod tylną prawą lampą w styropianowym pudełku, w Vento po lewej koło nadkola, w Variancie nie wiem, ale pewnie gdzieś podobnie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dzieki za podpowiedz. W Variancie ta pompka to chyba jest kolo zapasowki, na dniach zobacze. Bo kojaze ze cos tam jest i troche kabli.
Pozdrowienia.
[ Dodano: 26 Lut 2008 20:40 ]
no i znalazlem pompke i ster. w Variancie jest kolo zapasowki po prawej str:) w styropianku i obudowie plastikowej. pewnie na weekedn bede rozbieral i bawil sie w elektryka do 12V.
Pozdrowienia.
[ Dodano: 26 Lut 2008 20:40 ]
no i znalazlem pompke i ster. w Variancie jest kolo zapasowki po prawej str:) w styropianku i obudowie plastikowej. pewnie na weekedn bede rozbieral i bawil sie w elektryka do 12V.