Cos stuka przy skrecaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

vw badiego
Nowicjusz
Nowicjusz

Cos stuka przy skrecaniu

Post autor: vw badiego » pn lut 25, 2008 16:49

czesc wszystkim fanow vw. Mam do was prosbe pomozcie mi z moim wv gtd 93 rok. Podczas ruszania przy skrecaniu np z parkingu stuka mi cos w kole. Dzwiek jest taki jakbym wzial i stuknal w szybe palcem. Niewiem co to jest...Jedni mowia ze jakies gumy na przegłubie drudzy mowia ze gum sie zadnych nie wymienia tylko odrazu caly przegłub. Jeszcze inni mowia ze to jakies tuleje na wachaczach. Podczas normalnej jazdy przy wiekszej predkosci i nawet jak wchodze w zakret to nic juz nie stuka. Prosze pomozcie mi...Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lut 25, 2008 22:25 przez vw badiego, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pn lut 25, 2008 16:53

Przegub zewnętrzny tak puka jak kończy się jego żywot. Sprawdzić można jadąc wolno na kołoach skręconych ostro w prawo lub lewo - z której strony puka, z tamtej strony przegub do wymiany. Pukanie wtedy powinno być rytmiczne proporcjonalnie do prędkości jazdy. Przy szybkich prędkościach nie będzie pukania.

[ Dodano: 25 Lut 2008 15:55 ]
vw badiego pisze:gumy na przegłubie
"mażety" - osłony przegubu - jeżeli taka guma pęknie, wtedy nazbiera się sporo piachu, a wtedy jeżeli szybko nie zmienisz gumy to przegub wkrótce się zużyje i zacznie pukać.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
dygac
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: dygac » pn lut 25, 2008 17:40

może być to również urwana końcówka drążka stabilizatora - warto zobaczyć wcześniej niż później więcej $$ wyłożyć
Bez zajrzenia pod spód ciężko coś wywróżyć :grin:

Pozdrawiam :bigok:
dygac

[img]http://images24.fotosik.pl/46/b1f4807d10125b17.jpg[/img]
i MK3 US w duecie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”