Regulacja zawiasu drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja zawiasu drzwi
kto wie jak odkręcić tę cholerną śrubę???
co to wogóle za klucz?? jakaś odwrócona gwiazdka ??
chodzi o wersje 3drzwi a zdjecie jest drzwi pasażera cholernie sie opuścily,
bo zapomnialem zamknąć je, ruszyłem i lipa...otworzyly sie szybciej niż ja ruszylem...
co to wogóle za klucz?? jakaś odwrócona gwiazdka ??
chodzi o wersje 3drzwi a zdjecie jest drzwi pasażera cholernie sie opuścily,
bo zapomnialem zamknąć je, ruszyłem i lipa...otworzyly sie szybciej niż ja ruszylem...
Ostatnio zmieniony pn lut 25, 2008 11:56 przez marek007, łącznie zmieniany 2 razy.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- sczypior22
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam ano wlasnie wczoraj urocza siostrzyczka weszla i nie zamknela dzwi ruszylem stanolem i malo nie urwalo chcialem sie wlasnie pytac kogos czy jest jakas regulacja bo ciemno bylo nie przygladalem sie ale oki widze ze jest , ta jedna srubka reguluje sie wysokosc dzwi? czy jest tam jescze cos ? napiszcie chopaki cobym sie nie motal przy tym z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Golf III 1.8 GT
- sczypior22
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam ano wlasnie wczoraj urocza siostrzyczka weszla i nie zamknela dzwi ruszylem stanolem i malo nie urwalo chcialem sie wlasnie pytac kogos czy jest jakas regulacja bo ciemno bylo nie przygladalem sie ale oki widze ze jest , ta jedna srubka reguluje sie wysokosc dzwi? czy jest tam jescze cos ? napiszcie chopaki cobym sie nie motal przy tym z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Golf III 1.8 GT
na allegro można kupic całe zestawy kluczy i to bardzo tanio i są przydatne do auta http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47447161
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
I tak tego nie wyregulujesz z czasem i tak opadną to normalne to podstawowa wada golfiaczków musisz zdjęć drzwi wsadzić podkładkę miedzy zawiasy i skcić mój patencik działa bez problemu i nie ma mowy że ci kiedyś opadną no chyba że się podkładki wytrą ale to już sporo czasu minie zanim coś im się zacznie dziać.
TUTENHAMON
Witam i przepraszam, ze odkopuje taki stary temat, ale ja mam w prawych drzwiach cos takiego:
gorny zawias -
dolny zawias -
Czy to, ze mam takie sruby znaczy, ze prawdopodobnie te drzwi byly wymieniane, a ja tego nie zauwazylem po prostu przy kupnie?
Co zatem powinienem robic - ktory zawias regulowac, aby drzwi w pionie podniesc?
gorny zawias -
dolny zawias -
Czy to, ze mam takie sruby znaczy, ze prawdopodobnie te drzwi byly wymieniane, a ja tego nie zauwazylem po prostu przy kupnie?
Co zatem powinienem robic - ktory zawias regulowac, aby drzwi w pionie podniesc?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie kolego, zawiasy z tymi śróbkami tak własnie wyglądają, w odróżnieniu od tych bez śróbek co masz na myśli. Sróbki sa nieoryginalne.T.O.B.I. pisze:masz polowki z zawiasow
Co do regulacji, pomysł z podkładkami jest najprostszy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.