ścieta opona a bezpieczeństwo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ścieta opona a bezpieczeństwo
witam
Chciałem się Was doradzić. Wszedłem w posiadanie (za bardzo śmieszne pieniądze) dwóch opon Toyo proxes T1-S. Maja ok 6mm bieżnika jedyna ich wada jest taka że są delikatnie zdarte od wewnętrznej strony (na dł. 3mm w głąb opony). Mam zamiar zakupić jakieś nowy felunek o większym rozmiarze (ale to dopiero po wakacjach) i nie chce pchac sie w koszty kupując nowe opony które po wakcjach będe zbędne. Więc moje pytanie brzmi czy bezpiecznie mogę dolatać na tych oponach sezon, bo te co teraz mam 2 sztuki to tragedia. Niżej dodaje poglądowe foto.
Chciałem się Was doradzić. Wszedłem w posiadanie (za bardzo śmieszne pieniądze) dwóch opon Toyo proxes T1-S. Maja ok 6mm bieżnika jedyna ich wada jest taka że są delikatnie zdarte od wewnętrznej strony (na dł. 3mm w głąb opony). Mam zamiar zakupić jakieś nowy felunek o większym rozmiarze (ale to dopiero po wakacjach) i nie chce pchac sie w koszty kupując nowe opony które po wakcjach będe zbędne. Więc moje pytanie brzmi czy bezpiecznie mogę dolatać na tych oponach sezon, bo te co teraz mam 2 sztuki to tragedia. Niżej dodaje poglądowe foto.
Guzów nie ma, bieżnik ok, tylko to przytarcie... Więc chyba jednak je zapodam na ten jeden sezon... Założę ta przytartą strona od wewnęcznej strony felgi żeby aż tak nie rzucało sie w oczy to nierówne zużycie bo jeśli są kierunkowe to nie ma znaczenia na którą stronę pójdą, grunt żeby był kierunek dobry???? Dodam jeszcze że u mnie zbieżność ok (nie dawno ustawiałem) a czy na tych oponach nie będzie ściągało samochodu??
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
malllcin, dobrze ze nie kierunkowa asymetryczna bo tak nie mógł bys zrobic, to znaczy przelozyc opone z lewej strony na prawa, w tym przypadku tak nie jest , wiec mozesz smialo zakladac. Tylko nie zostawiaj auta na parkingu na skreconych kołach jakas menda moze sie zawsze przyczepic, poczekac na wlasciciela , albo wezwac posiłki
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!