Numer zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Boczkowski_D
- Mały gagatek

- Kontakt:
Numer zamka
WItam, ostatnio mam problem z otwarciem drzwi od pasażera po otwarciu centralnym. Czasem muszę pociągnąć dwa razy, żeby drzwi się odblokowały, czasem w ogóle nie chcą się otworzyć. Pomaga próba mechanicznego otwarcia od środka. Ale sytuacja ma tylko miejsce kiedy wcześniej centralny otwiera drzwi. Każde kolejna próba otwarcia drzwi działa bez zarzutu, dopóki nie zamknie się centralny. W warsztacie powiedzieli, że do wymiany jest zamek i jedynie można go kupić w ASO. Chciałbym, żeby ktoś z Was się wypowiedział, czy rzeczywiście potrzebna jest wymiana zamka. A jeśli tak, to jak znaleźć numer części, żeby zamówić taki zamek np. w AutoSpecial-u (chyba, że można go dostać gdzieś taniej). Trochę danych: SDI, rocznik 2001, wersja 3-drzwiowa.
Z góry dziękuję.
Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 12:31 przez Boczkowski_D, łącznie zmieniany 2 razy.
- Boczkowski_D
- Mały gagatek

- Kontakt:
Przymierzałem się nawet do rozebrania drzwi, przejrzałem tutorial poświęcony temu tematowi, ale mechanik powiedział, że lepiej zamka nie rozbierać, bo już można go nie złożyć (naciągacz??:P). Zresztą wygląda to na kilka ładnych godzin dłubania. Co miałeś na myśli mówiąc o czyszczeniu? Trzeba rozbierać zamek? I czy praktykowałeś to u siebie?
-
greg
- Boczkowski_D
- Mały gagatek

- Kontakt:
Zamek drzwi strona prawa dla pojazdów z centralnym zamkiem - 6X1 837 014A
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Boczkowski_D
- Mały gagatek

- Kontakt:
Mam ETKA ver. 6 i tam jest z literką A. Jednakże sprawdziłem w nowszej wersji i faktycznie H zastąpiło A.greg pisze:Kamel, jesteś pewny ze A a nie ze H lub G?
Ale z tym akurat nie ma problemu, bo w serwisie po podaniu numeru wyskakuje im już nowy.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Boczkowski_D
- Mały gagatek

- Kontakt: