Numer zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Boczkowski_D
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Numer zamka

Post autor: Boczkowski_D » sob lut 23, 2008 12:22

WItam, ostatnio mam problem z otwarciem drzwi od pasażera po otwarciu centralnym. Czasem muszę pociągnąć dwa razy, żeby drzwi się odblokowały, czasem w ogóle nie chcą się otworzyć. Pomaga próba mechanicznego otwarcia od środka. Ale sytuacja ma tylko miejsce kiedy wcześniej centralny otwiera drzwi. Każde kolejna próba otwarcia drzwi działa bez zarzutu, dopóki nie zamknie się centralny. W warsztacie powiedzieli, że do wymiany jest zamek i jedynie można go kupić w ASO. Chciałbym, żeby ktoś z Was się wypowiedział, czy rzeczywiście potrzebna jest wymiana zamka. A jeśli tak, to jak znaleźć numer części, żeby zamówić taki zamek np. w AutoSpecial-u (chyba, że można go dostać gdzieś taniej). Trochę danych: SDI, rocznik 2001, wersja 3-drzwiowa.
Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 12:31 przez Boczkowski_D, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MarcoVW
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MarcoVW » sob lut 23, 2008 15:41

Mam to samo . Po otwarciu centralnym , pociagne za klamke i nic , pociagne drugi raz i sie otwiera. Zawsze za drugim pociagnieciem sie otwiera. Albo przed pierwszym pociagnieciem pukne w klamke i sie otwiera.
Wystarczy przeczyścic zamek.

Awatar użytkownika
Boczkowski_D
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Boczkowski_D » sob lut 23, 2008 19:23

Przymierzałem się nawet do rozebrania drzwi, przejrzałem tutorial poświęcony temu tematowi, ale mechanik powiedział, że lepiej zamka nie rozbierać, bo już można go nie złożyć (naciągacz??:P). Zresztą wygląda to na kilka ładnych godzin dłubania. Co miałeś na myśli mówiąc o czyszczeniu? Trzeba rozbierać zamek? I czy praktykowałeś to u siebie?

Awatar użytkownika
MarcoVW
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MarcoVW » sob lut 23, 2008 20:12

Hmm no nie wiem , otwierasz zamek i go czyścisz wewnatrz . Tam nie ma wcale 1000 elementów.

greg

Post autor: greg » sob lut 23, 2008 21:22

jeśli byś kupował zamek (allegro czy ASO) - ważna strona i przód a nie ważne czy 3 czy 5 drzwiowy.

Awatar użytkownika
Boczkowski_D
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Boczkowski_D » sob lut 23, 2008 23:26

Naturalnie, że najważniejsza jest strona. Może ktoś z Was sprawdzić numer części w Etce lub czymś podobnym, bo na linuksie nie dysponuję? :). Jeśli będzie kosztował rozsądne pieniądze to nie będę się bawił w rozbieranie - mistrzem w mechanice nie jestem,,,

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » sob lut 23, 2008 23:53

Zamek drzwi strona prawa dla pojazdów z centralnym zamkiem - 6X1 837 014A

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

greg

Post autor: greg » ndz lut 24, 2008 00:15

Kamel, jesteś pewny ze A a nie ze H lub G?

Awatar użytkownika
Boczkowski_D
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Boczkowski_D » ndz lut 24, 2008 00:39

Dzięki za part number, fajnie jak by się dało ustalić tę ostatnią literkę, bo A na stronie ASO nie ma, G kosztuje ok. 200 zł, a H kosztuje 400 zł. Czym one się róznią?

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » ndz lut 24, 2008 00:59

Boczkowski_D, jeśli masz fabryczny centralny to u Ciebie będzie 6X1 837 014 H
z końcówką G jest dla bez centralnego

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » ndz lut 24, 2008 01:04

greg pisze:Kamel, jesteś pewny ze A a nie ze H lub G?
Mam ETKA ver. 6 i tam jest z literką A. Jednakże sprawdziłem w nowszej wersji i faktycznie H zastąpiło A.
Ale z tym akurat nie ma problemu, bo w serwisie po podaniu numeru wyskakuje im już nowy.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
Boczkowski_D
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Boczkowski_D » śr lut 27, 2008 09:17

Ceny które podałem wcześniej pochodzą z bazy AutoSpecial-a w Krakowie. Ta sieć dealerska nie należy do najtańszych (chyba). Wiecie gdzie można się jeszcze rozejrzeć za oryginalnymi częściami do VW?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”