instalacja gazowa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
szczepan 28
- Nowicjusz

- Kontakt:
instalacja gazowa
chodzi mi o butle czy ktos spotkał sie z przypadkiem ze coraz mniej nabijała mu sie butla z gazem,niewiem czy to zawór zepsuty i szybciej sie zamyka czy moze woda w butli????pytałem w jednym punkcie to mi powiedzieli jakim cudem woda w butli to sie zapytałem to jakim cudem jest w benzynie to i w gazie moze byc,musze podjechac zeby mi sprawdzili pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 21:53 przez szczepan 28, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

objętość gazu który włazi do butli nie jest całkiem stała. Zawory nie są dokładne, jeśli chodzi o moment w którym zadziałają. możesz jeszcze poobserwować chwilę jak to będzie wyglądało, możesz poprosić żeby dobili więcej mimo że zawór odbił. Woda to nie będzie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

A ja myślałem że woda jest cięższa od gazu i nie miesza się z nim więc byłaby na dnie zbiornika. A gaz jest pobierany właśnie z dna. Więc gdyby była woda to auto wcale by nie pojechało. Nie polecam wierzyć w bajeczki. Jeśli auto jedzie to niema wody w butli.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Paweł Marek, mogłbys sie zdziwic
wiele razy napełnialem butel gazowe dommowe, tam gdzie nie mozna napełniac butli
no i kiedys na moich oczach facet odkrecił zawór i wylal z butli wode,
a co do kumpla ktory tez mial wode, to auto jezdziło , gaz sie skonczył , auto poszło do rozbiórki , z butli wypuscilismy reszte gazu a na dnie cos chlupotało , odrecone zawory i poleciała woda.
a co do kumpla ktory tez mial wode, to auto jezdziło , gaz sie skonczył , auto poszło do rozbiórki , z butli wypuscilismy reszte gazu a na dnie cos chlupotało , odrecone zawory i poleciała woda.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

ja w butli od palnika do lutowania miedzi co jakis czas wylewam wode i napewno jest ona z domowej butli bo z niej napelniam ale co do samochodowej to sie nie wypowiadam ale raz odkrecalem wielozawor i wody nie bylo ale instalacja miala około 6mcy
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM