Nierowne obroty, dymi na niebiesko

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lexy
Nowicjusz
Nowicjusz

Nierowne obroty, dymi na niebiesko

Post autor: lexy » sob lut 23, 2008 14:04

Witam, mam golfa MK3 2.0 GL 115 PS (w europie GTI 8V) z gazem najprostszą instalacja gazową 8-letnią bez komputera itp jak do tej pory autko jezdzilo super na gazie i na benzynie palil 10 l gazu,silnik pracowal rowno, wczoraj rano jak odpalalem to jak by ktos wsadzil mi w nocy silnik z malucha!! auto podskakuje na wolnych obrotach a jak dodam gazu to wibracje mam jak w Ursusie i w dodatku dymi z rury jak smok cale osiedle zaszło mgłą od tego :/ co to moze byc ?? umarł w nocy na snie czy co?? acha jak sie rozgrzeje to troche te wibracje sa mniejsze ale jednak są i na wolnych obrotach silnik dalej podskakuje, niech ktos pomoze. Z goru dziekuje.
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 21:12 przez lexy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
slonik98
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: slonik98 » sob lut 23, 2008 16:57

Jedź do gaziarza niech go weźmie na analizator spalin. Sprawdź świece i kabelki czy niema dyskoteki pod maską. pozdro

lexy
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf Obroty

Post autor: lexy » sob lut 23, 2008 17:46

ale to sie dzieje na gazie i na benzynie, rano zawsze odpalam na benzyniei po 3-4 min przelaczam na gaz wiec gazownik chyba nie ma tu nic do roboty :/

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 23, 2008 18:50

chyba leci podwójne paliwo, od tego bym zaczął w każdym razie. Przełącz go na gaz i odłącz wtryskiwacze na próbę

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

lexy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lexy » sob lut 23, 2008 19:05

?? jestem laikiem jesli chodzi o wtryski to nawet nie wiem gdzie ich szukac :rotfl:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 23, 2008 19:10

musisz mieć jakieś odcinanie wtryskiwaczy, coby benzyna nie leciała jak jedziesz na LPG, mogło to zawieść. Poza tym instalacja I-generacji w silniku z wtryskiem? Masz okazję zrobić z tym porządek i dodać elektronikę

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

lexy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lexy » ndz lut 24, 2008 01:55

w poniedzialek pojade do elektryka zobaczymy co stwierdzi mam nadzieje ze nie oskubie mnie z calej kasy :helm: ale jestem naiwny :cool:

[ Dodano: 24 Lut 2008 20:15 ]
Dzisiaj odpalilem rano i dzialal dobrze do momentu az sie zagrzał i znowu zaczął chodzic jak traktor :/

[ Dodano: 25 Lut 2008 18:36 ]
Kurde elektryk porobił wszystko tzn wymienil kable, świece, i zaraz jak od niego wyjechalem to zapalila mi sie kontrolka silnika żółta (Check) i autko dalej szarpie, wody w zbiorniczku nie ubywa, oleju tez, co to moze kurde byc??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”