z czym sie wiaze uszkodzony czujnik temperatury

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

esio10
Użytkownik
Użytkownik

z czym sie wiaze uszkodzony czujnik temperatury

Post autor: esio10 » pt lut 22, 2008 11:16

jak w temacie - wiem na pewno ze mam uszkodzony czujnik temp cieczy w mojej jecie US wersja - takiego czujnika nie idzie kupic w sklepie ani na allegro jest to silnik 1,8 GX wtrysk rocznik 1987 - dowiedzialem sie ze moze uda sie taki czujnik zalatwic ale tzreba sie do salonu VW udac na serwis.. i pytanie z czym sie wiaze uszkodzenie czujnika ? bo mam taki problem ze na zimnym silniku na lpg mam 800 obr a na benzynie 1000 po zagrzaniu na lpg 1200 a na benzynie 1800 obr i sie dowiedzialem ze jak czujnik uszkodzony i jest MARTWY to silnik caly czas podaje do komputera o sterowaniu wtryskiem ze silnik jest zimny i caly czas jest ssanie - czy w takim razie rozumie ze wiaze sie to z tym ze silnik mi teraz caly czas na ssaniu chodzi , jest wieksze spalanie i silnik jest mułowaty ? czy jak to rozumiec ?

Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: zodiak » pt lut 22, 2008 12:02

Dobrze rozumujesz. Silnik (a tak własciwie to jego sterownik) myśli że silnik jest cały czas zimny).

Prawdopodobnie spokojnie podejdzie czujnik z innego silnika (np. KR)
Zobacz jaki kolor ma ten czujnik a najlepiej jaki symbol jest na nim wybity.
Ostatnio zmieniony pt lut 22, 2008 12:08 przez zodiak, łącznie zmieniany 2 razy.

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

esio10
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: esio10 » pt lut 22, 2008 12:56

nie podejdzie zaden inny czujnik to jest czujnik jak mi to powiedzieli zabytkowy juz.. dzis dzwonilem do salonu vw ppodalem numer czesci i sie okazalo ze moga mi taki czujnik sprowadzic - orginal VW za 77 zl

Awatar użytkownika
TheBiSHoP
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: TheBiSHoP » pt lut 22, 2008 13:03

ale podaj ten numer może coś się wymyśli i fotke najlepiej

Obrazek Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”