Nie zapala KR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie zapala KR
Na początku jak odpalam to tak jakby łapał a później chyba zalewa go... juz próbowałem z gazem i bez gazu i zakazdym razem taki sam efekt. Pompy paliwo podają. Na gazie tak samo nieożna go zapalić. Regulator termiczny(był sprawny, drugi tez sprawny) zmieniłem i tez nic. Iskra jest! Dodam że jak za pierwszym razem zapali(a czasem sie tak zdaza ze zapala ) to pozniej chodzi równiótko i kolejne zapalenia juz dosłownie na dotyk.
Co robic? Gdzie dalej szukac przyczyny?
Co robic? Gdzie dalej szukac przyczyny?
Ostatnio zmieniony czw lut 21, 2008 10:15 przez Cosar 33GT, łącznie zmieniany 1 raz.
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Alec powiem Ci ze niewiem co to było... ale napewno niebył to rozdzielacz ani regulator trmiczny ciśnienia... Problem sam sie rozwiązał narazie. Obstawiałem jeszcze świece, zapłon i wtryskiwacze... ale jak mam w to inwestować to wole odłożyć i zakupić DIGI1
[ Dodano: 10 Mar 2008 21:16 ]
[ Dodano: 10 Mar 2008 21:17 ]
druga sprawa zalewania to źle ustawiony rozdzialcza/przepsutnica ale jak tutaj nic nikt niegrzebał to bym nieruszał.
[ Dodano: 10 Mar 2008 21:16 ]
odkręć weżyk wrotny z rozdzielacza... dmuchnij i bedziesz wiedział czy to jest toAlec pisze:zapowietrzony powrot do baku
[ Dodano: 10 Mar 2008 21:17 ]
druga sprawa zalewania to źle ustawiony rozdzialcza/przepsutnica ale jak tutaj nic nikt niegrzebał to bym nieruszał.
18K4F inside... RWD car :)
No rozdzielacz nie ruszany auto jezdzilo potem zalalem benzynki wrocilem do domu troche postal potem odpalilem stal na luzie tak z 3minutki i nagle stracil troche obrotow i zgasl...
i juz nie chce zapalic
a co do tego dmuchania to pluca czlowieka powinny spokojnie popchac paliwo do baku jezeli nie jest zapchany powrot?? jesli nie to uzyje sprezarki xddd
i juz nie chce zapalic
a co do tego dmuchania to pluca czlowieka powinny spokojnie popchac paliwo do baku jezeli nie jest zapchany powrot?? jesli nie to uzyje sprezarki xddd
świece dobre bo sprawdzlem (wczesniej mialem problemy z iskra :/ )
a wtryskiwacze latwo wychodza ? jak w 8V ??(podwazam kluczem plaskim) bo w KR to troche kolektor przeszkadza zeby latwo wyjac ma ktos jakis spos. ?
a wtryskiwacze latwo wychodza ? jak w 8V ??(podwazam kluczem plaskim) bo w KR to troche kolektor przeszkadza zeby latwo wyjac ma ktos jakis spos. ?
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 20:44 przez Alec, łącznie zmieniany 1 raz.
To zależy, ja jak wymieniałem "gumki" to stare były tak twarde że musiałem się dobrze "naszarpać", jak są w miarę elastyczne to ładnie "wyskakują" przy pociągnięciu.Alec pisze: a wtryskiwacze latwo wychodza ? jak w 8V ??(podwazam kluczem plaskim) bo w KR to troche kolektor przeszkadza zeby latwo wyjac ma ktos jakis spos. ?
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
czyli moge tak zrobic ze wyciagne wszystkie wtryski i bede krecil to zobacze czy rozpylaja chmurki albo czy leja jak glupie, jak beda laly to odkrece powrot dokrece srobe z rurka ucieta do naczynia i zobacze czy wtryski dalej leja tak chyba zrobie
chyba ze wtryski nie beda podawaly benz. jak je powyciagam ??
chyba ze wtryski nie beda podawaly benz. jak je powyciagam ??