Silne wibracje przy jezdzie na wprost, skr w prawo i znikaja

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

raydenx
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Silne wibracje przy jezdzie na wprost, skr w prawo i znikaja

Post autor: raydenx » śr lut 20, 2008 23:18

Witam mam problem z zawieszeniem. Od czasu jak kupilem moja trojeczke mam problem z tym iz mam dosc glosne buczenie z okolic przedniej osi.
Wpierw myslalem ze to moze nowe opony... ale gdy sie lekko skreci w prawo obi sie przyjemnie cicho. Przy jedzie na wprost i skrecie w lewo slcyahc wyraznie przy skrecie w prawo znika. Najbardziej uciazliwe przy ok 60km/h i gdy sie zdejmie noge z gazu.
Ostatnio na tyle uciazliwe ze od wibracji zaczynaja drgac plastiki pod deska rodz tudziez w innych miejscach.
Buczenie podobne nieco do tgo jakie maja auta z tuningowanym wydechem :hmm:

Podejrzewam ze to moze byc lozysko ale nie jestem pewien moze jeszcze cos innego.

Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Robert

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » czw lut 21, 2008 01:35

podnieś auto , sprawdz łożyska , może też być przegub

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » czw lut 21, 2008 12:54

Do wymiany tylna guma wachacza przedniego

raydenx
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: raydenx » pt lut 22, 2008 21:39

Kolo sprawdzalem. Jest wyrazna roznica pomiecy lewym i prawym. Prawe mozna poruszac na boki 1-2 mm. Wydaje mi sie ze rzeczywiscie nie na lozysku ale sprawdzalem w nocy z latarka wiec nie ma 100% pewnosci. Byc moze jest to faktycznie tylko ta guma :) a moze i jedno i drugie. Jutro wybieram sie z tym do mechanika zobacze co na to powie.
Mam nadizeje ze mi nie bedzie chcial wymieniac od razu calego zawieszenia jak to lubia niektorzy :).

Pozdr.

[ Dodano: 08 Mar 2008 00:55 ]
Uff w koncu sie udalo. Podejrzane bylo lozysko prawe. Wiec dalem do wymiany. Jednak to okazalo sie chybionym pomyslem. Niestety nie bylo czasu aby podniesc auto i sprawdzic :(
Potem dalem znajomemu mech i wymienil mi lewe lozysko i teraz wszystko jest oki.
Podobno po rozebraniu lozyska nie wygladalo az tak zle ale moje odczucia podczas jazdy byly nieciekawe.

Pozdrawiam.

Robert

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”