problem z kontrolkami licznika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
szypowski1
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

problem z kontrolkami licznika

Post autor: szypowski1 » śr lut 20, 2008 21:43

witam sprawa wyglada tak ze dzis zapusciłem licznik WD 40 i pojawił sie rpoblem tz....po podłączeniu licznika kontrolki zapalaja sie popranie.....ładowanie olej i swiece żarowe......po uruchomieniu silnika gasna.....ale kiedy zmieniam swiadłą z mijania na drogowe to zaczyna mi migac kontrolka temperatury.....pomiga chwole i przestaje ...co moze byc tego przyczyną??
Ostatnio zmieniony śr lut 20, 2008 21:45 przez szypowski1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » śr lut 20, 2008 21:56

szypowski1 pisze:kiedy zmieniam swiadłą z mijania na drogowe to zaczyna mi migac kontrolka temperatury.....pomiga chwole i przestaje ...co moze byc tego przyczyną??
]
WD-40 spłynęło na jakąś ścieżkę i robi zwarcie.

Rozkręć jeszcze raz licznik i wyczyść go z nadmiaru WD-40, a szczególnie zacieki, które są na ścieżkach.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
WRHZ
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: WRHZ » śr lut 20, 2008 22:24

WD nie jest specyfikiem do czyszczenia elektryki stykow itd :) powycieraj ladnei wszystko i powinno hulac zwroc uwage na sciezki cyz czasem sie cos nie przytopilo juz od zwacia

Awatar użytkownika
szypowski1
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

r

Post autor: szypowski1 » śr lut 20, 2008 23:05

to był wypadek ze prysło na scierzki ale cuz mam nadzieje ze nie zpowoduje to uszkodzen wszystko bedzie wskazywane poprawnie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”