luz na skrzyni ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
luz na skrzyni ?
witam! mam problem z moją mk1 a dokladniej ze skrzynia.. przy jezdzie po nacisnieciu pedalu gazu i naglym puszczeniu go jest duże 'hop' tak samo jak po tym zaraz sie nacisnie.. po wjechaniu na kanał ruszajac poloskami stwierdzilem duzy luz w skrzyni i tu sie pojawia moje pytanie : NA CZYM ? na pewno nie sa to luzy na przegubach, sprawdzialem
POMOCY
POMOCY
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Robić się nie opłaca. Nowe części do dyfra kosztują majątek. Wim coś o tym bo sam mam zajeżdżony dydfer. Za sanełożyska na dyferm możesz dać tyle co za drugą skrzynię. Mi za naprawę zaśpiewali po oryginalnych częściach (czy w ogóle inne są do dyfra?) ok 4 tysiące z wyciąganiem skrzyni. Ok mam automat ale w automacie sprawa jest jeszcze prostsza bo dyfrer ma oddzielny dekiel przez który można go wymontować.
ja chyba mam to samo,
zauważyłem jeszcze że im wyższy bieg tym większy luz,
na 5 biegu wychodzi jakieś 10-15 cm po obwodzie opony.
Podczas przyśpieszania słychać też szum z okolicy silnika albo skrzyni.
a czy wstawienie samego dyferencjału z jakiejś używanej skrzyni w której padło coś innego nie było by możliwe?
przeczytałem że można wymienić "łożysko elementu różnicowego" może ono jest głównym sprawcą szumu i luzu? Co wy na to?
dodam że biegi wchodzą perfekcyjnie, niechciałbym wymieniać całej skrzyni.
Pozdrowienia
zauważyłem jeszcze że im wyższy bieg tym większy luz,
na 5 biegu wychodzi jakieś 10-15 cm po obwodzie opony.
Podczas przyśpieszania słychać też szum z okolicy silnika albo skrzyni.
a czy wstawienie samego dyferencjału z jakiejś używanej skrzyni w której padło coś innego nie było by możliwe?
przeczytałem że można wymienić "łożysko elementu różnicowego" może ono jest głównym sprawcą szumu i luzu? Co wy na to?
dodam że biegi wchodzą perfekcyjnie, niechciałbym wymieniać całej skrzyni.
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony śr lut 20, 2008 17:21 przez luxusxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest możliwe, ale niekoniecznie opłacalne. Bo wymieniając dyfer trzeba by wymienić łożyska, bo stare pracowały w pewnej pozycji którą spowortem będzie prawie niemożliwe uzyskać. Nie wiem ile kosztują ale za komplet bez problemu moga kosztowac 150 zet albo i więcej. Do tego dolicz koszt skrzyni uszkodzonej, robocizny, uszczelek itp i się okazuje ze masz druga skrzynię bez potrzeby roboty.