Czy trzeba odpowietrzyć wszystkie hamulce?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- slonik98
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Czy trzeba odpowietrzyć wszystkie hamulce?
Witam. Ostatnio musiałem odpiąć przewód hamulcowy z jednego tylniego Docisku . Cały płyn zawarty w tym docisku wylałem. Dzisiaj założyłem na nowo. I teraz mam pytanie, ponieważ odpowietrzałem ten hamulec z 8 razy i dalej jak jade hamulec lekko wpada w podłoge, jednak nie jest tak źle ponieważ koła blokuje bez problemu. Czy musze odpowietrzyć wszystkie koła czy poprostu w tym jest jeszcze coś powietrza. Stąd moje pytanie ponieważ, w tym zacisku który ściągłem ukręciłem odpowietrznik, i z tego co widze prawdopodobnie stanie się też tak z 2 tylnim odpowietrznikiem. Bo tak to poprostu odpowietrzyłbym sobie wszystkie 4 koła, a niechce mi się znowu bawić w rozwiercanie. Myślałem też o oddaniu autka w celu odpowietrzenia hamulcy do warsztatu, wtedy oni będą się martwić co zrobić jak ukręcą...
-
LordOmen
- Mały gagatek

- Kontakt:
Re: Czy trzeba odpowietrzyć wszystkie hamulce?
slonik98 pisze:Witam. Ostatnio musiałem odpiąć przewód hamulcowy z jednego tylniego Docisku . Cały płyn zawarty w tym docisku wylałem. Dzisiaj założyłem na nowo. I teraz mam pytanie, ponieważ odpowietrzałem ten hamulec z 8 razy i dalej jak jade hamulec lekko wpada w podłoge, jednak nie jest tak źle ponieważ koła blokuje bez problemu. Czy musze odpowietrzyć wszystkie koła czy poprostu w tym jest jeszcze coś powietrza. Stąd moje pytanie ponieważ, w tym zacisku który ściągłem ukręciłem odpowietrznik, i z tego co widze prawdopodobnie stanie się też tak z 2 tylnim odpowietrznikiem. Bo tak to poprostu odpowietrzyłbym sobie wszystkie 4 koła, a niechce mi się znowu bawić w rozwiercanie. Myślałem też o oddaniu autka w celu odpowietrzenia hamulcy do warsztatu, wtedy oni będą się martwić co zrobić jak ukręcą...
Witam. Zasada jest taka ze odpowietrza sie caly uklad (ze wzgledow bezpieczenstwa) zaczynasz od kola najdalej polozonego od pompy az do tego najblizej. Pozdrawiam serdecznie