kod 17536 fuel trim bank 1

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wieslaw stefano
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

kod 17536 fuel trim bank 1

Post autor: wieslaw stefano » ndz lut 17, 2008 21:32

:grrr: Witam jestem tu nowym (szczęśliwym ?) posiadaczem MK 4 variant z silnikiem 2,0 .Zapalila mi się kontrolka (ten silniczek) ,po podlączeniu vag-a wyświetlilo się fuel trim bank 1 system too lean kod 17536 multi .Wyczytalem w spisie kodów że jet to "dlugoterminowy pomiar paliwa system za slaby bank 1".Czy móglby ktoś oświecić mnie o co tu chodzi !!!!!!. Znam się trochę na samochodach i takich numerów jeszcze żaden dotychczas mi nie zrobil.Acha po skasowaniu blędu silnik pracuje nierówno nie chce wchodzić na obroty przez jakiś czas potem się uspokaja aż do zapalenia się znowu tej kontrolki -2 razy próbowalem.Z gory dziękuję za poradę Golf jest z 2001 roku silnik AQY

Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: zodiak » ndz lut 17, 2008 22:27

"Pod lupę" : przepływomierz, pompa paliwa (za niskie ciśnienie), sonda lambda, lewe powietrze.

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 17, 2008 22:28

Najprawdopodobniej ECU stwierdza ubogą mieszankę ale jeszcze sobie radzi wydłużając ponad typową normę czas wtrysku, dlatego objawy mijają.
Najpewniej oznacza to uszkodzenie przepływki (typowe zużycie), rzadziej uszkodzenie sondy. Obawiam się że nie dojdziesz już co faktycznie jest uszkodzone na podstawie pomiarów VAG-em. Więc proponuję: postaraj się pożyczyć od kogoś sprawną napewno przepływkę na próbę, potem kupisz nową jak pomoże, a jeśli to nie poprawi sytuacji to sonda. Nic na pewno niestety w tej sytuacji.
Proponuję jeździj jeszcze,póki nie wyczujesz spadku mocy silnika.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”