Problem po czyszczeniu przepustnicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Problem po czyszczeniu przepustnicy

Post autor: Itor » sob lut 16, 2008 21:42

witam,
dzisiaj czyscilem przepustnice w ADY - po przeczyszczeniu i probie adaptacji przepustnica cyka caly czas dopoki dopoty jest przekrecony kluczyk w stacujce, czyzby przepustnica nie przeszla procedury adaptacji jesli tak to czemu? sprawdzona omomierzem na stykac ima prawidlowe wartosci

Awatar użytkownika
krzaś
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: krzaś » sob lut 16, 2008 23:31

Z tego co wiem i sam przerabiałem tylko w AFT to powinno się rozgrzac silnik do 90 st i komp powinien zaadaptowac przepustnice. W moim przypadku to trzymał 3000 obr. do momentu aż się nagrzał własnie do tych 90 st. teraz jest wszystko OK.

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » ndz lut 17, 2008 14:01

krzaś pisze:Z tego co wiem i sam przerabiałem tylko w AFT to powinno się rozgrzac silnik do 90 st i komp powinien zaadaptowac przepustnice. W moim przypadku to trzymał 3000 obr. do momentu aż się nagrzał własnie do tych 90 st. teraz jest wszystko OK.
z obrotami nie ma problemu tylko caly czas cyka przepustnica jakby sie ustawiala i nie mogla, probowalem na rozgrzanym bez rezultatu

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz lut 17, 2008 14:18

Jeszcze raz wyczyść a potem odpal auto i pozostaw bez gazowania aż załączy się wentylator wówczas zgaś odczekaj 5min i znowu zapal powimmo pomóc

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Itor » ndz lut 17, 2008 15:03

pszczyna pisze:Jeszcze raz wyczyść a potem odpal auto i pozostaw bez gazowania aż załączy się wentylator wówczas zgaś odczekaj 5min i znowu zapal powimmo pomóc
kurde ale teraz zeby sie wlaczyl wentylator to chyba caly dzien musialby chodzic wlaczony

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”