Rzępoli coś ze skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rzępoli coś ze skrzyni
Witam.Mam Golfa MK3 1,9TD i tak od okolo tygodnia czasu po nocy przez jakies 5 minut po odpaleniu rzępoli cos ze skrzyni.Jak wcisne pedal sprzegłą zanika ten dzwiek.Dzisiaj po nocy , a byla mocno zimna noc , nie bylo slychac wogóle tego dzwieku.Co to moze byc.Skrzynia , sprzeglo czy tez moze olej.Moze mial ktos juz doczynienia z taką zagadką.Bylbym wdzieczny za pomoc.Krzysiek
4 rzeczy = Edycia , elektronika , Audi i Audi :)
hejka jezeli wcisniesz i ustaje to lozysko oporowe w skrzyni ja mam to samo u siebie nieraz sie odzywa a nieraz nie zeby je wymienic nie trzeba wyciagac skrzyni spuszczasz olej i wykrecasz dypke skrzyni i je wymienisz (ono sie znajduje w tej dupce)
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 15:47 przez norman, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
też tak mam, zrobiłem na tym czymś już 43 tys km; to pogwizdywanie z\słychać tylko przy niższych temperaturach i dopuki się auto nie rozgrzejekrzysaudi pisze:Mam Golfa MK3 1,9TD i tak od okolo tygodnia czasu po nocy przez jakies 5 minut po odpaleniu rzępoli cos ze skrzyni.
no ja wymieniłem łożysko w polówce 1,4 Diesel 92 r. i nadal tak pogwizdujenorman pisze:to rzepolenie to lozysko oporowe w skrzyni
Dopierojak zmieniłem w polówce olej to gwizdanie ustało, radzę Ci kolego zmienić olej lub przynajmniej sprawdzić stan, u siebie będę wymieniał jutro, więc napiszę czy u mnie też pomogło. Przypomnę, że w skrzyni w polo podczas wymiany łożyska zleciało tylko 1,5 litra oleju i był to hipol wlany przez handlarza; wlałem go spowrotem, nie będę\ąc pewnym ile oleju wchodzi do skrzyni. Faktycznie nowego oleju weszło 3 litry (semisyntetyk dedykowany do VW).
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 15:58 przez prezesik25, łącznie zmieniany 2 razy.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
krzysaudi, jak wymienisz to powinno byc ok
[ Dodano: 15 Lut 2008 15:12 ]
prezesso, a widzisz a w golfie td i benzynie .1.8 to napewno jest z tylu pozdrawiam
[ Dodano: 15 Lut 2008 15:12 ]
prezesso, a widzisz a w golfie td i benzynie .1.8 to napewno jest z tylu pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 16:13 przez norman, łącznie zmieniany 1 raz.