Szarpie przy puszczaniu gazu na drugim biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
Szarpie przy puszczaniu gazu na drugim biegu
Witam,
Sprawa wygląda następująco, puszczam na dwójce gaz i tak szarpie ze choc Ty bierz i zaciskaj zęby juz się przyzwyczaiłem zeby wciskać sprzegło,
miałem podejrzenia ze to przepustnica- nie wydaje mi sie to prawdopodobne
poduszki silnika- mozliwe ale nie wydaje mi sie to tez az takie mozliwe
stawiam na dwumasowke
moze ktos sie wypowie w tym temacie?
Sprawa wygląda następująco, puszczam na dwójce gaz i tak szarpie ze choc Ty bierz i zaciskaj zęby juz się przyzwyczaiłem zeby wciskać sprzegło,
miałem podejrzenia ze to przepustnica- nie wydaje mi sie to prawdopodobne
poduszki silnika- mozliwe ale nie wydaje mi sie to tez az takie mozliwe
stawiam na dwumasowke
moze ktos sie wypowie w tym temacie?
z tego co widzę, to masz benzyniaka i z tego co wiem, to tam nie ma koła dwumasowegostawiam na dwumasowke
A odnośnie szarpania, być może jest coś nie tak z synchronizatorem 2 biegu. Na sprzęgło bym nie postawił, bo to co opisujesz, działoby się również na innych biegach. Ewentualnie jak napisal MarcoVW mógłbyś sprawdzić kable i świece odrazu
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
ale to się dzieje na każdym biegu, tylko widzicie na dwojce no mocno czuć bo przy puszczeniu gazu silnik stawia najwiekszy opór(no na jedynce jeszcze wiekszy ale tego wole nie robić bo plomby mi wypadna) ale chlopaki jak ja puszczam gaz to nie czuje wypadania zapłonów, przerywania silnika fizycznego tylko ze mi kurde nim rzuca, chyba to bedzie poducha pod silnikiem bo jak ruszałem na recznym to silnik bardzo chodzi na poduszkach,
moze ktos sie jeszcze wypowie badz cos podpowie?
----------------------------------------------------------------
chlopaki a jak sprawdzic kable ??
spsikac rozpylaczem woda i patrzec czy iskra nie skacze??
bo ten samochód ma to do siebie ze gniazda na swiece zalewa mu olejem i kawałek przewodu WN jest w oleju. stawiacie ze tam moze łapać przebicia? ten olej cieknie spod pokrywy zaworów ktora jest na pascie i zeby to bylo takie proste to dawno bym ja zdjął i uszczelnił ale tam trzeba rozrzad rozpinac
moze ktos sie jeszcze wypowie badz cos podpowie?
----------------------------------------------------------------
chlopaki a jak sprawdzic kable ??
spsikac rozpylaczem woda i patrzec czy iskra nie skacze??
bo ten samochód ma to do siebie ze gniazda na swiece zalewa mu olejem i kawałek przewodu WN jest w oleju. stawiacie ze tam moze łapać przebicia? ten olej cieknie spod pokrywy zaworów ktora jest na pascie i zeby to bylo takie proste to dawno bym ja zdjął i uszczelnił ale tam trzeba rozrzad rozpinac
Ostatnio zmieniony pt lut 15, 2008 12:45 przez lukjar7, łącznie zmieniany 1 raz.