Witam
Mam problem co to może być za dzwięk. Gdy stoje lub jadę a w zasadzie jak dodam gazu to słyszę taki gwiżdżący dzwięk trochę to przypomina dzwięk sportowego samochodu. Dodam że ten dzwięk pojawił się po wymianie paska od alternatora.
Mój samochód to 1,3 benzyna oznaczenie silnika NZ Golf II. rok 1990
A mam jaszcze jeden problem jak pada lub jadę na myjnię to na pedał sprzęgła leci mi woda nie wiem skąd ona się dostaje może jakieś sugestie?
Dziwny dzwięk przy dodaniu gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
SPrawdź naciąg paska czy jakiś edek nie naciągnał za mocna lub zbyt słabo. Na środku zbadaj odchylenie. Ma tam być ok 10-15 mm.
Naciagasz lub popuszczasz śreuba z ząbkami.
SPrawdź naciąg paska czy jakiś edek nie naciągnał za mocna lub zbyt słabo. Na środku zbadaj odchylenie. Ma tam być ok 10-15 mm.
Naciagasz lub popuszczasz śreuba z ząbkami.
Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2008 13:19 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 2 razy.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Dziwny dzwięk przy dodaniu gazu
nie wiem jak sie to fachowo nazywa ale sprawdz te wszystkie uszczelki gumowe ktore sa w sciance miedzy silnikiem a wnetrzem - np gdzie idzie linka do klapy itpRychuK pisze: A mam jaszcze jeden problem jak pada lub jadę na myjnię to na pedał sprzęgła leci mi woda nie wiem skąd ona się dostaje może jakieś sugestie?
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.