Gasnie przy hamowaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Piotr.M.
Nowicjusz
Nowicjusz

Gasnie przy hamowaniu

Post autor: Piotr.M. » wt lut 12, 2008 01:24

Witam forumowiczów
Podpowiedzcie co mam wymienić,naprawić abym miał spokój.
a chodzi o.......
więcej jeżdżę na LPG i nie mam z nim problemu, problem zaczyna się gdy przełączę na benzynę -na obrotach w czasie jazdy jest spokój , równo pracuje ale przy dojeżdżaniu do świateł cholery dostaję jak mi gaśnie- sam silnik próbuje złapać obroty jałowe ale niestety schodzi za nisko i gaśnie.
Przy odpaleniu na benzynie jest wszystko ok dopóki nie złapie temperatury jak się troszkę zagrzeje to z dużych obrotów schodzi do zera i gaśnie .

W skrócie:
Na LPG -pracuje normalnie.
Na benzynie -ma problem ze złapaniem wolnych obrotów.
POMOCY.
Ostatnio zmieniony wt lut 12, 2008 21:24 przez Piotr.M., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt lut 12, 2008 02:30

resecik :) odepnij kleme , albo wtyczke od ECU , takie pudełko na podszybiu, od wewn strony ma taka duza szeroka wtyczke, obadaj jaka ma zawleczke , wystarczy jak odgiac w strone srodka auta i wyciagnac wtyczke, prawdopodobnie masz LPG II gen , a wiec bardzo mozliwe ze komputer od benzyny nalapał błedów. Daj znac jak poszło.
aaa wtyczke odpinamy na wylaczaonym zapłonie, 15 min wystarczy. Mozesz tez na noc zostawic i rano wpiac wtyczke i bedzie smigac , sa wlasnie dwa sposby jak masz cos w aucie co pobier prad , powieedzmy zegarek , radio itd to po odpiecu aku bedziesz musial znowu ustawiac, a wtyczka nie ingeruje w zasilanie. Pozdrawiam , daj znac jakie sa efekty , wewntualnie bedziemy myslec dalej.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr.M.
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Piotr.M. » wt lut 12, 2008 19:47

Zrobiłem jak napisałeś.
Wyczyściłem również wszystkie wtyczki elektryczne, i znalazłem urwanego "gada" przy zaworze sterującym-szybka naprawa+reset komputerka i DZIAŁA HURAAAAAA
Wielkie dzięki.
Dla Ciebie PLUSIK
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”