Sam naprawiam samochód VW Golf II i Jettagolfik88 pisze:dziekuje jakas bardzo dobra ksiazka masz ja moze cala ??
pzdr
http://bonito.pl/ksiazka/0090056078.html
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sam naprawiam samochód VW Golf II i Jettagolfik88 pisze:dziekuje jakas bardzo dobra ksiazka masz ja moze cala ??
pzdr
no proszę prawda że sprawny PN może zadziwić osiągami ? nie zdziw się tylko jak ci prękościomierz stanie przy 160-170 ... bo fizyka jest nieublagana, w końcu pod maską masz 70 KM_prusak_ pisze:Czesc. Podaje spostrzeżenia po zmianie sondy lambda na sprawną. Silnik juz nie dymi tak drastycznie oraz nie czuć już tak paliwa w spalinach. Ladnie wchodzi na obroty i jest bardzo szybki. Nie miałem dobrej drogi żeby go wypróbować tak konkretnie ale 150km/h idzie bez problemu i pod pedałem jeszcze sporo możliwości. Także myśle ze prędkosc ksiażkową wyciąga na pewno a może coś wiecej Niestety jak to w samochodzie nowe wydatki. Na bloku - za pompą paliwa mam mokre od oleju i nie wiem jeszcze skąd to się bierze. Czy jak pompa konczy życie to jest jakiś objaw czy możliwe że to spod niej ucieka olej? W najblizszym czasie sprawdze kody błyskowe i podam wyniki czy są jeszcze jakieś błedy.
dziwne - czyli myślisz że jest to związane z przechylaniem auta ? może jednak nie coś z tą podstawą ...Brzechu pisze:A ja mam taki problem, jak dojezdzam np do ronda, puszczam gaz, wrzucam na luz, auto sie toczy i tak wlasnie na luzie sobie jade, to na prostej jest ok, ale w momencie gdy wjade na rondo i zakrecam to zaczynaja obroty spadac i sie cala buda trzesie, nie raz zgasnie.
Pomyslal bym ze podstawa gaznika, ale wymienialem jakies 1,5 miesiaca temu. Na gazie i benzynie to samo...
na zimno chodzi ok ?mroova81 pisze:Witam wszystkich, posiadam Audi80 silnik PP (zasilanie gaźnik 2EE), na ...dziękuje za zainteresowanie i pozdrawiam!!
zrób tak - rozpędź go do przodu np na 2 biegu, i przyhamuj na biegu (bez wciskania sprzęgła, ale tak żeby silnik nie zgasł - czyli np z 50 do 15 km/h) - co się stanie ? a potem rozpędź go tak samo ale przed hamowaniem - wciśnij sprzęgło - czy obroty mu spadną do 0 jak wciśniesz sprzęgło czy dopiero jak trzymając sprzęgło wciśniesz hamulec ? spróbuj podobnie zrobić na wstecznym - raz przyhamowanie tylko hamulcem, a raz przy wciśniętym sprzęgle ... spróbuj też zapalić silnik z wciśniętym hamulcem - czy zapala normalnie ? czy pedał hamulca opada trochę ?mroova81 pisze:Super, dzięki za zainteresowanie. A więc dopóki nie zacząłem przy nim grzebać gasł poprostu ja się zagrzał stojąc w korkach (90st b- standartowo), w trasie przy tej samej temperaturze było i jest OK. Teraz zacząłem prewencje i się zaczęło: Na zimno chodzi ok, obroty nie falują, nie dymi ani nic, choć zdarzyło mi się wczoraj że przy kręceniu kierownicą (wspomaganie jest) zgasł, ale to było 5sek po odpaleniu. Gaśnie tylko przy hamowaniu jak jade do przodu, niezależnie od temperatury. Jak hamuje na wstecznym, OK. Jak przyspieszam na wstecznym to się dławi. Jak na postoju nacisne na hamulec to obroty się minimalnie poruszą, ale to przecież normalka, serwo tez obciąża nie? Jak hamuje ale na wrzuconym biegu też OK! Mój emil to mro_fet małpka wp.pl Dodam jeszcze, że jak na postoju uwieszam się na przedniej belce, żeby przód poszedł w dół (mam miękki zawias na szczęście to ok, podobnie jak ruszam gaźnikiem na boki, przód tył, to też ok). Może to obciążenie serwa jednocześnie z przechyleniem silnika oraz gaźnika powoduje gaśnięcie?
a czy jak stoisz i skręcisz kołami to też się dzieje ? czy musisz jechać ? spróbuj skręcając dodać gazu, jaki będzie efekt ? czy masz wspomaganie ?Brzechu pisze:Co do moich spadajacych obrotow, zauwazylem ze dzieje sie tylko przy skrecie w lewo, w prawo jak skrecam nic takiego sie nie dzieje
Czym to moze byc spowodowane?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 193 gości