Kostka stacyjki, auto nie odpala... inny sposób ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kostka stacyjki, auto nie odpala... inny sposób ?
Witam,
Mam prawdopodobnie uszkodzoną kostkę stacyjki, tylko proszę o potwierdzenie... Golf nie pali jak przy kręceniu całkowicie gasną kontrolki na liczniku, odpala (tylko raz sie zdarzyło, że się udało odpalić i to zauważyłem) gdy kontrolki świecą przy kręceniu, co prawda przygasają ale świecą. Kostka?
Czy w takiej sytuacji mogę odpalić golfa na popych? Jest unieruchomiony i nawet zaprowadzić do warsztatu go nie mogę (tym bardziej że chce przejechać 130km żeby go naprawić cel>wujkowy garaż ). Wiem że wymiana kostki to zabawa jedynie ze ściągaczem którego nie mam i narzędzi w sumie też nie. Sprawdziłbym czy odpala na popych ale, że prawdopodobnie będę go sam rozpychał to wolę nie hasać na marne . Jeśli by nie odpalał można jakoś ominąć kostkę pod warunkiem niezdejmowania kierownicy?
Mam prawdopodobnie uszkodzoną kostkę stacyjki, tylko proszę o potwierdzenie... Golf nie pali jak przy kręceniu całkowicie gasną kontrolki na liczniku, odpala (tylko raz sie zdarzyło, że się udało odpalić i to zauważyłem) gdy kontrolki świecą przy kręceniu, co prawda przygasają ale świecą. Kostka?
Czy w takiej sytuacji mogę odpalić golfa na popych? Jest unieruchomiony i nawet zaprowadzić do warsztatu go nie mogę (tym bardziej że chce przejechać 130km żeby go naprawić cel>wujkowy garaż ). Wiem że wymiana kostki to zabawa jedynie ze ściągaczem którego nie mam i narzędzi w sumie też nie. Sprawdziłbym czy odpala na popych ale, że prawdopodobnie będę go sam rozpychał to wolę nie hasać na marne . Jeśli by nie odpalał można jakoś ominąć kostkę pod warunkiem niezdejmowania kierownicy?
nie wyglada to na kostke stacyjki raczej cos po stronie rozrusznika
[ Dodano: 11 Lut 2008 22:41 ]
sprawdz połaczenia aku i wszystkie masy
[ Dodano: 11 Lut 2008 22:41 ]
sprawdz połaczenia aku i wszystkie masy
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 23:34 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
- woytooo
- Mały gagatek
- Kontakt:
nie odpalaj na popych, możesz ominąć stacyjkę, ja miałem tak u siebie, nie pamiętam dokładnie ale trzeba się wpiąć w aparat zapłonowy /chyba +/,auto na luzie,przekręcony kluczyk w stacyjce i zwierasz do "+" na akumulatorze, ja tak jeździłem jakiś czas,ale u mnie świeciła się normalnie stacyjka,nie przygasała.
Niech mnie ktoś poprawi jeśli coś przekręciłem.
Niech mnie ktoś poprawi jeśli coś przekręciłem.
proponuje żebyś sobie przeczytał http://forum.vwgolf.pl/printview.php?t= ... 46d2fa755a
[url]http://www.piekne-wnetrze.pl[/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.
Triceq, z tego co napisałeś jest jak piszesz, włącz stacyjke w pierwszą pozycję i zamiast pchać rób jak radzi kolego ALUNO. Tylko zostaw auto na luzie, bo cie przejedzie!
Ostatnio zmieniony wt lut 12, 2008 00:02 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem czemu mam sprawdzać rozrusznik jeżeli kręci o czym napisałem ??
Odpalanie na krótko mi się spodobało . Jednak to jutro, a do tego czasu nikt nie napisał czemu mogą całkowicie gasnąć kontroli przy odpalaniu? Być mozę to nei kostka i niepotrzebnie mogę kombinować, albo coś jeszcze ... uszkodzić.
Aha... to żeniby rozrusznikiem ale na pierwszej pozycji zapłonu. Sprawdzę to najpierw bo jest mniej inwazyjne.
Odpalanie na krótko mi się spodobało . Jednak to jutro, a do tego czasu nikt nie napisał czemu mogą całkowicie gasnąć kontroli przy odpalaniu? Być mozę to nei kostka i niepotrzebnie mogę kombinować, albo coś jeszcze ... uszkodzić.
Aha... to żeniby rozrusznikiem ale na pierwszej pozycji zapłonu. Sprawdzę to najpierw bo jest mniej inwazyjne.
Ostatnio zmieniony wt lut 12, 2008 00:05 przez Triceq, łącznie zmieniany 1 raz.