Jak dostać się do uszczelniacza w skrzyni?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak dostać się do uszczelniacza w skrzyni?
Siemka chlopaki.
Pytanie mam takie jak w temacie. Musze wymienic ten uszczelniacz a nie za bardzo w sumie to wogle nie orientuje sie jak go z tamtad wyciagnac, bo gosc mi powiedzial zebym mu przyniosl taki jaki byl na przymiarke ;]
Z gory dzieki za odpowiedz
Pozdro.
Pytanie mam takie jak w temacie. Musze wymienic ten uszczelniacz a nie za bardzo w sumie to wogle nie orientuje sie jak go z tamtad wyciagnac, bo gosc mi powiedzial zebym mu przyniosl taki jaki byl na przymiarke ;]
Z gory dzieki za odpowiedz
Pozdro.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
OK. Ale powiedz mi jak to z tamtad wybebeszyć? ;] mam srube mam nakretke, wkrecam nakretke do konca na srube a potem wkladam ja w plaskownik o dlugosci srednicy flanszy i potem odkrecam nakretke zeby to zielone z tej flanszy wyciagnać tak? ;] a i tam jest jakas sprezyna cos slyszalem... a jak ta flansze cala wyciagnac?
flansze znaczy sie ten kielich co siedzi w tym mechanizmie roznicowym
[ Dodano: 11 Lut 2008 20:20 ]
A masz gdzies moze 5 biegowa rozrysowana? bo ta jest inna skrzynia niz ja mam i nie bardzo moge sie pokapowac po tym rysunku;]
[ Dodano: 11 Lut 2008 20:24 ]
no wlasnie... uszczelniacz wału... i to mi pomoze zeby olej ze skrzyni nie wlewal mi sie do przegubu wewnętrznego? ;] bo caly wyplukany ten przegub jest w srodku. zero smaru
flansze znaczy sie ten kielich co siedzi w tym mechanizmie roznicowym
[ Dodano: 11 Lut 2008 20:20 ]
A masz gdzies moze 5 biegowa rozrysowana? bo ta jest inna skrzynia niz ja mam i nie bardzo moge sie pokapowac po tym rysunku;]
[ Dodano: 11 Lut 2008 20:24 ]
no wlasnie... uszczelniacz wału... i to mi pomoze zeby olej ze skrzyni nie wlewal mi sie do przegubu wewnętrznego? ;] bo caly wyplukany ten przegub jest w srodku. zero smaru
-
- Użytkownik
- Kontakt:
euglen, oo no wlasnie to mi sie wydaje ze to jest to... wiesz jak moze do tego sie dostac?
[ Dodano: 11 Lut 2008 22:26 ]
no bo sluchaj jesli to jest nieszczelne to bedzie olej w przegubie? (tym wewnętrznym przegubie przykrecanym to tej flanszy)
[ Dodano: 11 Lut 2008 22:29 ]
A to nie bedzie tez przez tą część zaznaczoną numerem 16?
[ Dodano: 11 Lut 2008 22:26 ]
no bo sluchaj jesli to jest nieszczelne to bedzie olej w przegubie? (tym wewnętrznym przegubie przykrecanym to tej flanszy)
[ Dodano: 11 Lut 2008 22:29 ]
A to nie bedzie tez przez tą część zaznaczoną numerem 16?