Witam wszystkich.
Mam taki problem że coś mi brzęczy w filtrze paliwa. Odgłos jest metaliczny i słychać go dość wyraźnie wewnątrz samochodu. Myślałem że coś się oderwało w filtrze i dlatego brzęczy. Kupiłem więc nowy filtr mimo że tamten był niedawno wymieniany. Wczoraj go wymieniłem i dalej jest to samo! brzęczenie na pewno powoduje filtr, sprawdzałem dokładnie. wiecie co może być tego przyczyną???
Coś brzęczy w filtrze paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

Dziwne faktycznie, nie spotkałem się sie z tym. Może zostało jeszcze w nim troche powietrza od góry i to powoduje taki rezonans. Więc jeszcze może trochę poczekaj, albo na pracującym silniku potrzymaj jak najbardzie wylotem w gorę. Kierunek montażu zachowałeś?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Odświeże temat bo zlokalizowałem przyczynę brzęczenia ale wątpliwości pozostały. Otóż okazało się że brzęczy zaworek przy filtrze paliwa. Ten, przez który ogrzewane jest paliwo w filtrze. Pojechałem do sklepu i mieli takie zaworki Boscha za 50 zł. Potrząsnąłem tym zaworkiem i okazało się że wewnątrz telepie się luźno jakaś blaszka i wydaje takie same dźwięki jak mój. Nie kupiłem tego zaworka bo nie chcę wywalić 50 zł bo może okazać się że jego brzęczenie powoduje coś innego np. ciśnienie w podłączonych do niego wężykach, nie wiem.
Może ktoś z Was wie jak go sprawdzić albo czy można kupić jakiś tańszy zamiennik?
Może ktoś z Was wie jak go sprawdzić albo czy można kupić jakiś tańszy zamiennik?