Zgasł podczas jazdy. Dlaczego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zgasł podczas jazdy. Dlaczego?
hejo wszystkim
chciałem sie dowiedziec od was co moze byc przyczyna zgaśniecia golfa III ?dzis jadac na prostej drodze srednio mialem ok 80 km\h na 5 albo na 4 biegu w pewnym momencie samochod mi zgasł ale w taki dziwny sposob jak by odciecie paliwa albo pradu a co najdziwniejsze nie zaswiecily mi sie kontrolki ani od oleju ani od akumulatora a powinno to sie stac przeciesz tym bardziej ze mialem swiatla zapalone.i teraz pytanie co moze byc przyczyna? kostke w stacyjce miałem wymieniona jakies 2 miesiace temu bo sie tamta oryginalna rozleciala.nigdy mi sie cos podobnego nie stalo owszem bywało ze mi nie raz tam zdechl na wolnych obrotach ale nigdy tak ze jechałem i nagle zgasł,dodam ze nie było rzucania silnikiem ani nic podobnego poprostu wszystko było ok a nagle niechodzi potem sie zatrzymałem przekreciłem kluczyk do pozycji wyjsciowej i odpalilem ponownie i wszystko oki i pojechałem. i teraz prosze o rady 
Ostatnio zmieniony ndz lut 10, 2008 15:51 przez Lolek1333, łącznie zmieniany 1 raz.
wiec powiem ze mam gaz sekwencjie (i w owej chwili zgasniecia własnie na gazie jechałem)ponad pol roku go mam wiec to raczej nie od tego.a tym bardziej ze mi sie nie zapaliły kontrolki od OLEJU i od AKUMULATORA:/
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2008 22:53 przez Lolek1333, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krzysztof w
- Ma gadane

- Kontakt:
-
krzysztof w
- Ma gadane

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

sprawdzic nie zaszkodzi ale czy to one by takie cos mi zrobily? chyba gdyby takie cos było to by mignely mis wiatła albo cos bo jak by nie patrzec to by był brak dopływu pradu albe chodz by nawet był brak dopływu pradu to i tak nic by sie nie dzialo bo jest przeciesz to wszystko zasilane alternatorem wiec jak niby by to mogło takie cos zrobic a po 2 co z tymi kontrolkami silnik zgasł wiec powinny i kotrolki zaswiecic sie a tak sie nie zrobiło i co to moze byc?
- Paweł Marek
- V.I.P.

a czy to moze byc wina stacyjki?? fakt za kostke dalem ok 30 zł taka czarna była pisało niby germany na niej.Paweł Marek pisze:niewykluczone że jeszcze raz stacyjkę zmienisz.
[ Dodano: 09 Lut 2008 22:38 ]
a co myslicie o tym ze np moze byc jakis przewód zasilajacy przepalony albo cos takiego?? czy takie objawy by były? czy jak by sie juz przepalił to by nie odpalił?
[ Dodano: 09 Lut 2008 22:40 ]
dodam ze wszystko inne takie jak dmuchawa radio podswietlanie deski rozdzielczej swiatła drogowe pozycyjne itd normalnie funkcjionowały
[ Dodano: 10 Lut 2008 13:43 ]
ma ktos jeszcze jakis pomysł?
[ Dodano: 22 Lut 2008 20:22 ]
wznawiam problem...gasnie mi ale jednak lampki sie zaswiecaja poprostu w tedy musial byc niefart i kluczyk musial sie cofnac albo cosw tym stylu ... prosze pomozcie