witam
od jakiegoś czasu mam problem z wyciekiem z pompy. A dokładnie to między przewodami wysokiego ciśnienia jest czujnik, z którego wychodzą dwa przewody. Jest to chyba czujnik początku wtrysku. ze środka tego czujnika niestety cieknie. nie da rady uszczelnić, bo cieknie z wnętrza. Silnik cały mam suchy oprócz tego miejsca(cholery idzie dostać). może ktoś poradzi coś, lub pomoże zdobyć taki czujnik. pozdrawiam i czekam na pomoc.
ps. silnik AAZ z 95'
wyciek z pompy w AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dzięki Vision za super zdjęcie. może dzięki temu ktoś pomoże mi znaleźć taki czujnik. można spróbować wkręcić śrubkę, ale do czegoś ten czujnik służy, więc wolę dać coś w zamian.a poza tym największy problem to zdobycie czujnika, bo nawet w serwisie boscha nie potrafili znaleźć
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2008 22:42 przez bogoria, łącznie zmieniany 1 raz.
tu się mylisz jest to bardziej złożone niż ci się wydajearek wamej pisze:Wkręć srubkę którą normalnie się zaślepia cylinderek.
W między czasie możesz szukać na spokojnie szukać sobie czujnika.
Dziać się nic nie powinno bo jest to pompa mechaniczna.
numer części 028 907 641 lub 028 907 319E ale nie jestem do końca pewny