witam jedzie zagrzeje sie i gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
witam jedzie zagrzeje sie i gasnie
mam problem najpierw opisze samochod golf 3 1,6 94r monowtrysk benzyna odpale samochod jak jest zimny i smiga dobrze wystarczy ze zagrzeje sie do 90 stopni i w trakcie jazdy gasnie przekrece kluczykiem ponownie odpali bez problemu i znowu za kilometr to samo co moze byc doradzi mi ktos cos ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
kolego ten temat z 1.6 AEA to temat zeka i sa juz conajmniej 2 takie tematy, poszukaj zanim napiszesz, patrz tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1693755#1693755 szukajka nie gryzie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1693571#1693571 <--SpRaWdZ tO
WSTYD TO KRAŚĆ I MIEĆ OSZPECONEGO GOLFA!!!!!
WSTYD TO KRAŚĆ I MIEĆ OSZPECONEGO GOLFA!!!!!
pomocy
na biegu w trakcie jazdy dusi sie i gasnie
[ Dodano: 08 Lut 2008 17:30 ]
w tamtym temacie jest ze nie daje sie odpalic a moj odrazu odpala bez najmniejszego problemu
[ Dodano: 08 Lut 2008 17:30 ]
w tamtym temacie jest ze nie daje sie odpalic a moj odrazu odpala bez najmniejszego problemu
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
też może być, można by ją manometrem u mechanika sprawdzić bo na ślepo to uda się lub nie uda. Albo chociaż wydajność (625 ml na pół minuty z tolerancją 10 procent)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
pompa paliwa
obejzalem dokladnie pompe i okazalo sie ze ktor polamal kruciek ktorym pompuje benzyne i jest to zrobione tak ze jest wsadzona ciensza rurka w srodek i sklejone czy to moze byc przyczyna ?? nie wiem jeszcze jakie niespodzianki mnie czekaja poniewaz dopiero kupilem ten samochod
- Paweł Marek
- V.I.P.
niewątpliwie, pompa pewnie pracowała pod zwiększonym noin stop oporem i wyzionęła. nie martw się, niedroga jest.jeycoob pisze:czy to moze byc przyczyna
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
pomocy
no nie wiem czy nie droga 330zl mi powiedzieli wiec czy w takim momencie gdy ktos tak madrze pnaprawil czy moze byc tak ze poprostu pompa ma za maly otwor i zamalo podaje benzyny poprostu ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
wątpię, normalnie pompa tłoczy cały czas ze swoim ciśnieniem 1,2 bara , a nadmiar paliwa wraca do baku, takie ciśnienie w układzie utrzymuje regulator ciśnienia przy wtrysku. Jeśli masz taką zwężkę, to ciśnienie to będzie większe, każda pompa ma nadmiar możliwości i pompa się może przegrzać.jeycoob pisze:za maly otwor i zamalo podaje benzyny poprostu ??
Co do ceny: kup sobie w necie, na allegro lub pompy.net, zapłacisz 7-8 dych, najpewniej to za co wołają ci tak dużo w sklepie jest tym samym co sprzedają w necie, sam przepłaciłem w ten sposób, 205 zeta w sklepie za pompe MEAT doria, która w necie kosztuje chyba 8 dych.
- Paweł Marek
- V.I.P.
własnie usiłowałem wytłumaczyć już w dwóch postach że ma, bo pompa będzie pracowała pod dużym oporem i się męczyła. Co tu jest niejasne?jeycoob pisze: nie ma nic do tego
pompa
dziekuje wszystkim za pomoc juz zamowilem pompoe na allegro jesli to pomoze dodam wam punkty pozdro