Przód do góry, tyl na doł po wymianie zawieszenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przód do góry, tyl na doł po wymianie zawieszenia
panowie zmienilem zaiweszenie z -60 na serje,kupilem uzywany komplet ktory jezdzily w vr6,ja mam 2.0 gti 8v,wedle wielu uzytkowniów mowiono mi ze to to samo ,zalozylem i ...zalamka przód mocno do góry a tyl tak jak mam byc czyli nisko,co tu robic niezbyt ladnie to wygląda,czemu tak sie stalo?? czy mam jeszcze czekac ze cos sie ulozy czy jak ? czy innych sprezyn szukac zalezy mi na tym by byl komfort bo sport juz przerabialem,proszę jakies sugestie
Ostatnio zmieniony pt lut 08, 2008 20:27 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

MaciejW, nie polecam takich eksperymentow ale niektorzy ludzie po prostu lapia szlifierke i skracaja sobie sprezynki.wydaje mi sie ze gdybys skrocil te przednie o wartosc dla ciebie wystarczajaca to byloby ok ale nie polecam.lepiej poszukaj sprezyn na przod od gti'ka.pzdr
[b]Mój Czarnuch:[/b]SPRZEDANY
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=163570
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=163570
tez jakas rada rozwaze ją zobacze,w sumie nie jest az tak zle no ale..dzieki tylko czy cos potem niezmieni sie twardosci wogule hmm.paulo22 pisze:nie polecam takich eksperymentow ale niektorzy ludzie po prostu lapia szlifierke i skracaja sobie sprezynki.wydaje mi sie ze gdybys skrocil te przednie o wartosc dla ciebie wystarczajaca to byloby ok ale nie polecam.lepiej poszukaj sprezyn na przod od gti'ka.pzdr
- Paweł Marek
- V.I.P.

MaciejW, nie rob tego, masz GTI, porządne autko, nie psuj go. Jak nie masz na już to pozbieraj kaski i kup sobie na przód jakiś normalny zestaw do GTI, a kolumny od VR6 sprzedasz.
[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 9:52 pm ]
ewentualnie do amorków od vr6 daj inne spręzyny. Ale ja jestem przeciwnikiem takich składanek
[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 9:52 pm ]
ewentualnie do amorków od vr6 daj inne spręzyny. Ale ja jestem przeciwnikiem takich składanek
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ok racja to byla by fuszerka,poszukam jakis sprezyn od gti, bo w sumie amorki to chyba by mogly zostac...tylko najgorsze skąd tu miec pewnosc iz pochodzą od orygnalnego gtiPaweł Marek pisze:nie rob tego, masz GTI, porządne autko, nie psuj go. Jak nie masz na już to pozbieraj kaski i kup sobie na przód jakiś normalny zestaw do GTI, a kolumny od VR6 sprzedasz.
[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 22:09 ]
a moze mi ktos rozszyfrowac oznaczenie sprezyn dwie kropki pomaranczowe i 1 szara z czego to ?
- Paweł Marek
- V.I.P.

mają oznaczenia barwne paskowe, niestety nie mam spisu oznaczeń do benzyny tylko do diesla w serwisówce. Może w serwisie takie dane uzyskasz, lub kup nowe podróby podGTI
[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 10:28 pm ]
znalazłem te oznaczeniaw ETCE, wypiszę ci do 2E:
3 paski szare i jeden pomarańczowy
1 żółty i 2 fioletowe
2 szare 1 pomarańczowy
1 fioletowy i 1 żółty
1 fioletowy i 2 żółte
1 szary 2 pomarańczowe
3 różowe 1 omarańczowy
oczywiście to sprężyny oryginalne, vW
[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 10:29 pm ]
to co pytasz jest dedykowane do GTI 8 oraz 16V
[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 10:28 pm ]
znalazłem te oznaczeniaw ETCE, wypiszę ci do 2E:
3 paski szare i jeden pomarańczowy
1 żółty i 2 fioletowe
2 szare 1 pomarańczowy
1 fioletowy i 1 żółty
1 fioletowy i 2 żółte
1 szary 2 pomarańczowe
3 różowe 1 omarańczowy
oczywiście to sprężyny oryginalne, vW
[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 10:29 pm ]
to co pytasz jest dedykowane do GTI 8 oraz 16V
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no czyli teoretycznie tyz do mojego ,to czemu on taki wysoki? to wlasnie te mam zalozone popztrzcie :Paweł Marek pisze:to co pytasz jest dedykowane do GTI 8 oraz 16V
[ Dodano: Sob Lut 09, 2008 11:34 ]
a moze mi ktos jeszcze odpowiedziec czy prawdą jest ze muszą sie ulezec i po czasie troszku opadną ?czy to mit jakis
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2008 00:23 przez MaciejW, łącznie zmieniany 2 razy.
moze racja,ale jak juz zakrecalem te kieliszki zgóry to ledwo mi gwintu starczylo hmmm jak by by krotsze...MarcoVW pisze:MaciejW prawdopodobnie masz zalozone amorki z przodu od Passata, one sa dluzsze (ta od odleglosc od ziemi do kielicha) , inaczej mowiac kielich w nich jest wyzej nic w tych golfoskich.