Przód do góry, tyl na doł po wymianie zawieszenia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Przód do góry, tyl na doł po wymianie zawieszenia

Post autor: MaciejW » pt lut 08, 2008 17:47

panowie zmienilem zaiweszenie z -60 na serje,kupilem uzywany komplet ktory jezdzily w vr6,ja mam 2.0 gti 8v,wedle wielu uzytkowniów mowiono mi ze to to samo ,zalozylem i ...zalamka przód mocno do góry a tyl tak jak mam byc czyli nisko,co tu robic niezbyt ladnie to wygląda,czemu tak sie stalo?? czy mam jeszcze czekac ze cos sie ulozy czy jak ? czy innych sprezyn szukac zalezy mi na tym by byl komfort bo sport juz przerabialem,proszę jakies sugestie
Ostatnio zmieniony pt lut 08, 2008 20:27 przez MaciejW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 08, 2008 17:54

VR6 jest dużo cięższe, sprężyny nie mogą być takie jak do GTI 2.0. Zresztą w MK3 było ich 8 rodzajów już na samym początku produkcji.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » pt lut 08, 2008 18:06

Paweł Marek pisze:VR6 jest dużo cięższe, sprężyny nie mogą być takie jak do GTI 2.0.
no fakt sprawdzilem ze ok .100 kg cholera to lipa tera :chytry:

Awatar użytkownika
paulo22
Black Devil.
Black Devil.
Kontakt:

Post autor: paulo22 » pt lut 08, 2008 22:39

MaciejW, nie polecam takich eksperymentow ale niektorzy ludzie po prostu lapia szlifierke i skracaja sobie sprezynki.wydaje mi sie ze gdybys skrocil te przednie o wartosc dla ciebie wystarczajaca to byloby ok ale nie polecam.lepiej poszukaj sprezyn na przod od gti'ka.pzdr

[b]Mój Czarnuch:[/b]SPRZEDANY
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=163570

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » pt lut 08, 2008 22:45

paulo22 pisze:nie polecam takich eksperymentow ale niektorzy ludzie po prostu lapia szlifierke i skracaja sobie sprezynki.wydaje mi sie ze gdybys skrocil te przednie o wartosc dla ciebie wystarczajaca to byloby ok ale nie polecam.lepiej poszukaj sprezyn na przod od gti'ka.pzdr
tez jakas rada rozwaze ją zobacze,w sumie nie jest az tak zle no ale..dzieki tylko czy cos potem niezmieni sie twardosci wogule hmm.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 08, 2008 22:51

MaciejW, nie rob tego, masz GTI, porządne autko, nie psuj go. Jak nie masz na już to pozbieraj kaski i kup sobie na przód jakiś normalny zestaw do GTI, a kolumny od VR6 sprzedasz.

[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 9:52 pm ]
ewentualnie do amorków od vr6 daj inne spręzyny. Ale ja jestem przeciwnikiem takich składanek

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » pt lut 08, 2008 22:56

Paweł Marek pisze:nie rob tego, masz GTI, porządne autko, nie psuj go. Jak nie masz na już to pozbieraj kaski i kup sobie na przód jakiś normalny zestaw do GTI, a kolumny od VR6 sprzedasz.
ok racja to byla by fuszerka,poszukam jakis sprezyn od gti, bo w sumie amorki to chyba by mogly zostac...tylko najgorsze skąd tu miec pewnosc iz pochodzą od orygnalnego gti :hmm:

[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 22:09 ]
a moze mi ktos rozszyfrowac oznaczenie sprezyn dwie kropki pomaranczowe i 1 szara z czego to ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lut 08, 2008 23:18

mają oznaczenia barwne paskowe, niestety nie mam spisu oznaczeń do benzyny tylko do diesla w serwisówce. Może w serwisie takie dane uzyskasz, lub kup nowe podróby podGTI

[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 10:28 pm ]
znalazłem te oznaczeniaw ETCE, wypiszę ci do 2E:
3 paski szare i jeden pomarańczowy
1 żółty i 2 fioletowe
2 szare 1 pomarańczowy
1 fioletowy i 1 żółty
1 fioletowy i 2 żółte
1 szary 2 pomarańczowe
3 różowe 1 omarańczowy
oczywiście to sprężyny oryginalne, vW

[ Dodano: Pią Lut 08, 2008 10:29 pm ]
to co pytasz jest dedykowane do GTI 8 oraz 16V

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » pt lut 08, 2008 23:36

Paweł Marek pisze:to co pytasz jest dedykowane do GTI 8 oraz 16V
no czyli teoretycznie tyz do mojego ,to czemu on taki wysoki? to wlasnie te mam zalozone popztrzcie :Obrazek Obrazek Obrazek

[ Dodano: Sob Lut 09, 2008 11:34 ]
a moze mi ktos jeszcze odpowiedziec czy prawdą jest ze muszą sie ulezec i po czasie troszku opadną ?czy to mit jakis
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2008 00:23 przez MaciejW, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » sob lut 09, 2008 17:05

a moze mi ktos jeszcze odpowiedziec czy prawdą jest ze muszą sie ulezec i po czasie troszku opadną ?czy to mit jakis
mit albo prawda u mojego wujka jak mu robili amorki na tyle to kazali aby przez miesiąc woził 2 worki z cementem aby trochę opadł tył

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » sob lut 09, 2008 17:28

LoLs pisze:mit albo prawda u mojego wujka jak mu robili amorki na tyle to kazali aby przez miesiąc woził 2 worki z cementem aby trochę opadł tył
ale miał nowe sprezyny ?,szkoda ze u mnie przód to worków nie nałoze hee

Awatar użytkownika
MarcoVW
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MarcoVW » sob lut 09, 2008 17:39

MaciejW prawdopodobnie masz zalozone amorki z przodu od Passata, one sa dluzsze (ta od odleglosc od ziemi do kielicha) , inaczej mowiac kielich w nich jest wyzej nic w tych golfoskich.

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » sob lut 09, 2008 19:55

MarcoVW pisze:MaciejW prawdopodobnie masz zalozone amorki z przodu od Passata, one sa dluzsze (ta od odleglosc od ziemi do kielicha) , inaczej mowiac kielich w nich jest wyzej nic w tych golfoskich.
moze racja,ale jak juz zakrecalem te kieliszki zgóry to ledwo mi gwintu starczylo hmmm jak by by krotsze...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”