przepustnica czy sterownik ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pmangel
Mały gagatek
Mały gagatek

przepustnica czy sterownik ??

Post autor: pmangel » ndz lut 03, 2008 03:09

Witam

Mam nastepujacy problem. Po odpaleniu auta na zimnym mam 2000 obratow i utrzymuje sie to przez czas az auto sie nie zacznie dogrzewac. Potem wszystko jest ok troche wolno spadaja odbory od 1100-do 800 ale nie faluja. Bylem na adaptacji przypustnicy i byl jaki blad przepustnicy zostal skasowany zaadaptowa i bylo wszystko ok do puki nie zostal wylaczony silnik. Po odpaleniu te same objawy co wczesniej i znowu pokazuje blad. Nie pamietam jaki blad ale postaram sie dowiedziec, ale czy to moze byc sama przepustnica czy moze sterownik. Jakis czas temu polaczylem nowa przepustnice i z nia bylo jeszcze gorsze wiksy, tzn tak za 2000 ale obroty potem do 1200 i nizej juz nie. Pomocy bo nie mam juz sily na ta przepustnice. I dodam ze spalanie jest okolo 10-12 litrow co w porownaniu do kolegi majego identyko model jest o 1.5 litra za duze :(

HELP bo rece juz opadaja :)

[ Dodano: 03 Lut 2008 18:06 ]
nikt nie pomoze :( :(

lider.dh
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: lider.dh » wt lut 05, 2008 01:53

wlasnie przerabiam podobny problem z kumplem
tylko troche na odwrot jak sie zagrzeje to wkreca sie nawet na 5 tysiecy
vag pokazal blad czujnika temperatury plynu i ustawienia przepustnicy
sprubuj odczytac te bledy z vaga moze czegos sie dowiesz
sprawd tez czy masz te przepustnicce sprawna

pozdrawiam
LiDeR

pmangel
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pmangel » czw lut 07, 2008 01:02

podobno elektronik mowil ze przepustnica sie zawiesza, no ale co tylko na zimnym potem jest juz w miare dobrze. A gdy mialem wlozona nowa przepustnice i pojechal do ASO na adaptacje wyskoczyl takie bledy i nie dalo sie jej zaadaptowac.
Obrazek

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » czw lut 07, 2008 01:14

wstaw nowy czujnik temp. silnika jest to bardzo czesta przyczyna tego zjawiska i na nowo adapt choc powinien sie sam adaptowac po jakims czasie i nie zapomnij o czyszczeniu przepustnicy i sprawdzeniu szczelnosci dolotu powietrza

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

lider.dh
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: lider.dh » czw lut 07, 2008 01:20

ta nowa przepustnica to kompletnie nowa ?? czy nastepna uzywana
bo ten blad 282 - v60 to pokazuje ze silniczek krokowy przepustnicy walniety
jak masz miernik to sprawdz piny 1 i 2 w przepustnicy opór miedzy nmi powinien byc miedzy 3 - 200 Ohm

pozdrawiam
LiDeR

pmangel
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pmangel » czw lut 07, 2008 06:45

no byla nowa, ale ja oddalem w ramach reklamcji wiec dostalem kase i jeszcze narazie zadnej nie kupilem bo niewiem co zrobic. Bo mechanik co sie moim autkiem od nie dawno zajmuje nie ma mozliwosci zalatwic jakies przepustnicy zeby chociaz sprawdzic czy na innej auto bedzie si smigac czy nie . Do tego wszystki mam dosc duze spalnie kolo 10-12 litow na 100 w miescie. Sprawdzilem sonde lambde i jest ok podlaczona nie ma zadnego bledu. Tyle spalania moze byc przez przepustnice :(

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”