Pytanie o mechanizm podnoszenia szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o mechanizm podnoszenia szyb
Witam mam golfa III 1.6 z 93 roku i w przednich prawych drzwiach mam zepsuty mechanizm podnoszenia szyby i chciałbym się dowiedzieć czy ten mechanizm można przełożyć z prawych tylnich drzwi i czy będzie ten mechanizm pasował do przodu z góry dzięki za odp.(wszystkie szyby są elektryczne)
Ostatnio zmieniony śr lut 06, 2008 15:34 przez turbas69, łącznie zmieniany 1 raz.
NIE całe mechanizmy, przednie szyby mają podwójną szynę prowadzącą a tył pojedynczą natomiast jeśli chcesz przełożyć mechanizm elektryczny (sterowanie i silnik)to można tylnia lewa na prawy przód
Ostatnio zmieniony śr lut 06, 2008 15:56 przez pivvo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
turbas69 nie przełożysz ani mechanizmu ani silnika z modułem. Moduły prawe i lewe sa inne, ale mógłbyś moduł z tylnich drzwi prawych włozyć do przednich prawych
Ostatnio zmieniony śr lut 06, 2008 17:52 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy np zamiast elektrycznego mechanizmu mogę założyć manualny i czy to wogóle będzie opłacalne
[ Dodano: 06 Lut 2008 20:04 ]
A napiszcie mi czy wogule opłaca się instalować taki zestawik może ktoś takie coś instalował
Uniwersalny system podnoszenia szyb
[ Dodano: 06 Lut 2008 20:04 ]
A napiszcie mi czy wogule opłaca się instalować taki zestawik może ktoś takie coś instalował
Uniwersalny system podnoszenia szyb
nie będę określał która to jest strona bo to nie ważne chcę pokazać tylko zasadę oba mechanizmy są z tej samej strony kąt mocowania silnika z elektroniką jest inny ma odzwierciedlenie lustrzane i tak bez większej ingerencji można wymienić tylko elektronikę ale tak jak wcześniej pisałem po przekątnej tynie lewe na prawy przód mechanika to już wyższa filozofia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.