Co myślicie o głośnikach Sony?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Co myślicie o głośnikach Sony?
witam,
buduję audio w moim mkII.
Docelowo, po wygłuszeniu drzwi, chciałbym włożyć w nie odseparowany zestaw bazujący na 160-centymetrowych midbasach.
Wiem, że większość znawców tego forum będzie mi polecała sprzęt firm JBL i Hertz...
Co myslicie o głośnikach sony?
Np coś w tym stylu:
http://www.sony.pl/view/ShowProduct.act ... A+Speakers
Dosyć zależy mi na tym, żeby tweeter miał taką profilowaną obudowę, żeby można go było nakierować mniej więcej bez potrzeby formowania słupków lub trójkątów w drzwiach...
Z góry dzięki za pomoc.
buduję audio w moim mkII.
Docelowo, po wygłuszeniu drzwi, chciałbym włożyć w nie odseparowany zestaw bazujący na 160-centymetrowych midbasach.
Wiem, że większość znawców tego forum będzie mi polecała sprzęt firm JBL i Hertz...
Co myslicie o głośnikach sony?
Np coś w tym stylu:
http://www.sony.pl/view/ShowProduct.act ... A+Speakers
Dosyć zależy mi na tym, żeby tweeter miał taką profilowaną obudowę, żeby można go było nakierować mniej więcej bez potrzeby formowania słupków lub trójkątów w drzwiach...
Z góry dzięki za pomoc.
Osobiście odradzałbym ajkikolwiek sprzęt Sony jeśli chodz o CarAudio. Swego czasu miałem jednostkę główną Sony (ABP600) - nie dało się tego słuchać. Przesiadłem się wtedy z wiekowego Pionka DEH-P6000R, po 2 tygodniach użytkowania Soniaka pozbyłem się go, od tego czasu mam uraz do tej firmy. W żaden sposób nie dało się zestroić tego radia, żeby uszy nie pękały podczas odsłuchu
Jeśli zależy Ci na mocowaniach tweeterów i w miarę dobrej jakości głośnikach to polecam JBL GTO6505Ce, w zestawie masz 3 rodzaje podstawek pod tweet, jednak pamiętaj żeby zainteresować się starszą serią 05, nowsze 06 "zeszły na psy".
Jeśli zależy Ci na mocowaniach tweeterów i w miarę dobrej jakości głośnikach to polecam JBL GTO6505Ce, w zestawie masz 3 rodzaje podstawek pod tweet, jednak pamiętaj żeby zainteresować się starszą serią 05, nowsze 06 "zeszły na psy".
[b]VW Golf MKII '86 Retro Umbau[/b]
[b]VW Klub Polska #545[/b]
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Hmm chyba nie doczytałeś wątku... jeśli ktoś podaje Ci przykładowy link z takimi głośnikami Sony, czy innymi z podobnej klasy, a Ty proponujesz Mu coś o klasę lepszą, a na pewno droższą to tak jakbyś poszedł do salonu VW chciał kupić VW Polo a sprzedawca proponowałby Ci Touarega mówiąc że jest lepszykacjen pisze:jbl a w szczególności magnat nie są wcale dobrymi firmami, a już napewno najlepszymi. Magnat to padaka do łupania, a JBL to taka sobie przeciętna firma. Radzę rozejżeść się za firmami typu DLS, Hertz, Vifa, Morel, Focal... to są dosyć drogie firmy, ale mają też produkty budżetowe.
Z tym zgodzę się w zupełności, trzeba przeznaczyć ok 2 razy tyle żeby to miało ręce i nogi, a cierpliwość popłacakacjen pisze:nie da się kupić dobrego grania za 199zł. Chciałem delikatnie dać do zrozumienia że lepiej się przemęczyć... i dozbierać niż wydawać dwa razy
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
jesli chodzi o sony to lepiej trzymaj się od nich z daleka podstawa to głuszenie tu trzeba poświęcić duzo czau dokładności i solidności jesli chcesz tańsze głosniki to gdzieś za 250 zł dostanie sinuslive sl160 niestety cena tych głośników stale idzie w góre ponieważ producent niemiecki nie nadąza z zamówieniami na polski rynek co za tym idzie nasi cfaniacy podnoszą stawki u nas sprzet mało znany na zachodzie bardzo dobrze. Jęlsi powyżej 300 to hertze signaty DLS-y
TUTENHAMON