Witam. Chcę założyć obrysówki w kieszenie w drzwiach przednich. Zastanawiam się czy jeżeli dołoże dwie żarówki po 5W czy beżpiecznik się nie przepali??
Drugie pytanie: jak to najprościej zrobić?? myślałem, żeby poprowadzić kabelek z oświetlenia w podsufitce a masę wiząć z drzwi. Jest na to prostszy sposób?? (może w zlączu drzwi jest styk odpowiedzialny za "sygnał" do oświetlenia??)
dodatkowe oświetlenie kabiny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dodatkowe oświetlenie kabiny
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113558[/url]Moje skromne MK3...zapraszam[/url]
Nie spali się na pewno. 10W to niecały 1amper więcej.axmax pisze:Witam. Chcę założyć obrysówki w kieszenie w drzwiach przednich. Zastanawiam się czy jeżeli dołoże dwie żarówki po 5W czy beżpiecznik się nie przepali??
Drugie pytanie: jak to najprościej zrobić?? myślałem, żeby poprowadzić kabelek z oświetlenia w podsufitce a masę wiząć z drzwi. Jest na to prostszy sposób?? (może w zlączu drzwi jest styk odpowiedzialny za "sygnał" do oświetlenia??)
plus pociągnij od bezpiecznika na którym caly czas jest prąd-zapalniczka np. a msę z wył. w słupku, to ona bedzie włączała światełko po otwarciu dzrwi.
- Paweł Marek
- V.I.P.

Z włącznika w słupku weź masę z kabelka brązowo-żółtego (lub z wolnego trzeciego pinu we włączniku - jeśli brązowo-żółtego brak). Tak jest oryginalnie robione w Vento, które mają takie lampki w drzwiach fabrycznie. Wtedy lamka zapali sie tylko w tych drzwiach które się otwiera. Gdybyś wziął z brązowo-białego to lampki w obu drzwiach zapalały by się przy otwarciu którychkolwiek drzwi, a nie o to chodzi.
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2008 13:18 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
będzie porada, jak tylko się uporam z tym:)lordmatej pisze:axmax, jak ogarniesz temat to zrób fotoporadę pils!!! I wyślij linka do mnie bo tez myślę o czyms takim ale elektryka to u mnie zmiana żarówki i tyle!!!
Paweł Marek pisze:Z włącznika w słupku weź masę z kabelka brązowo-żółtego (lub z wolnego trzeciego pinu we włączniku - jeśli brązowo-żółtego brak). Tak jest oryginalnie robione w Vento, które mają takie lampki w drzwiach fabrycznie. Wtedy lamka zapali sie tylko w tych drzwiach które się otwiera. Gdybyś wziął z brązowo-białego to lampki w obu drzwiach zapalały by się przy otwarciu którychkolwiek drzwi, a nie o to chodzi.
wielkie dzięki za ta ciekawostke!! napewno postara się z niej skorzystać:)
punkciki rozdane, teraz idę przed blok do woza zobaczyć co się da z tym zrobić:)
pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113558[/url]Moje skromne MK3...zapraszam[/url]