Blad 561 w AAM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Blad 561 w AAM
witam tak jak w temacie, wyskakuje mi ten błąd, z czego on się bierze?. Nie wiem czy lambda ma z tym coś wspólnego? jaki jest prawidłowy jej zakres działania na lpg i benzynie
Ostatnio zmieniony pn sty 28, 2008 22:42 przez orel86, łącznie zmieniany 1 raz.
AAM1,8AAN
561- dopasowanie ustalenie składu mieszanki nie osiągnięta wartość adaptacji -
[ Dodano: Pon Sty 28, 2008 20:55 ]
JAk najbradziejorel86 pisze:czy lambda ma z tym coś wspólnego?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104265
po naprawie tej masy był robiony reset kompa ale dalej nic. Na myśl mi przychodzi przepływka, ale to by wyskoczył inny błąd chyba?
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 20:06 przez orel86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
po usunięciu błędu i resecie pojeździj na benie i patrz czy błąd wraca. Jeśli nie wraca, a wróci na LPG - zajrzyj na dział LPG i szukaj o emulacji sondy lambda.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
fakt występowania takiego błędu nie oznacza, że instalacja jest źle założona. Samym błędem się nie przejmuj, chyba że pojawiają się jakieś kłopoty z elastycznością silnika na benie albo ze spalaniem na benie, albo z niestabilnymi wolnymi obrotami, wtedy śmigaj do niego z reklamacją. A jeśli dokładnie poczytasz forum o LPG to sam mu zasugerujesz jak ma ustawić emulację.orel86 pisze:czyli błąd może być spowodowany złym założeniem lpg.
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 20:30 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
byłem u niego parę razy powiedział że on sie na elektryce nie zna, na benie jest o wiele razy słabszy, na lpgszarpie pod obciążeniem, za dużp jest przypuszczeń a nie stać mnie aby wszystko kupować. Powiem tyle że zmieniłem czujnik temp. była próba innego potencjometra przepustnicy. Chyba się poddam i zawioze do fachowca