WIĘĆ TAK:
Najpierw chciałem podziękować wszystkim którzy brali udział w tej dyskusji.
Czasami nawet z pozoru najgłupsza podpowiedź okazuje się trafiona, tak że spoko panowie wsztko się przyda i każdy problem kolejno należy wykluczać.
U mnie akurat problem pichu i wilgoci nie wchodzi w grę boo jestem wyjątkowym pedantem jeśli chodzi o wnętrze samochodu (odkurzanie co najmniej 2x w tygodniu).
Ale jeszcze raz dziękuję za każdą podpowiedź u kogo innego może być akurat to przyczyną.
Ja poszedłem "dróżkądomykania i otwierania obiegu powietrza w samochodzie".
Tak więc:
Po wciśnięciu przycisku zamknięcia/otwarcia na klimatyzacji wszystko wyglądało OK,
a jednak obieg był zamknięty.
Doszedłem do tego tak jak napisał jeden z kolegów.
Ściągnąłem filtr p.Pyłkowy i parzyłem na płetwę, a kolega naciskał przycisk na klimatyzacji.
U mnie to nie działało, więc z wyczuciem starałem się ruszyć płetwą w okuł osi która biegnie prze środek płetwy (obracając raz w jedną, raz w drugą stronę tak by tego nie złamać), po dłuższej chwili i naciskaniu przycisku na kilimie w końcu puściło.
Czasami paproch podejdzie, czasami kawałek liścia i zablokowało.
W pozycji OTWARTY powinno być widać łopatki wentylatora czy dłuchawy (jak kto woli) w pozycji ZAMKNIĘTY ich nie widać.
Piszę dokładnie bo może kolega powyżej też będzie miał tą przyczynę.
Tak więc u mnie kolejna usterka usunięta wielkie dzięki jestem zadowolony.
Gdyby mi ktoś jeszcze odpisał jak zmienić pozycyjne krok po korku w 1.9 TDI będę wdzięczny, ewentualnie proszę o linka:
forum.VWGolf.pl Strona Główna » VWGolf.pl FORUM » Grupy Regionalne » Grupa Śląska » Gdzie można kupić ??
W sprawie XENONÓW także, pisałem TUTAJ:
forum.VWGolf.pl Strona Główna » VWGolf.pl FORUM » Techniczne » Xenony plus halogeny - co o tym myślicie?