Rzenzenie i wymiana oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rzenzenie i wymiana oleju
Witam pisąłem juz temat ..rzenzenie.. cHodziło o to ze w mojim Mk4 1.8 T zaczeło rzenzic łacuszek rozrzadu A wiec zdjełem dekiel klawiatury Okazało sie ze jest wszystko ok łacuszek jak nowka wyglada napinacz dobry Słizagacz tez
I doszlismy do wniosku ze to wina oleju go przyprowadziłem go z niemiec i nie widziałem jaki był olej wczesniej zalałem Olej mobil 10W40 POŁ syntetyk i juz 20 tys przejezdziłem robiłem dwie wymiany I teraz Mysle zmienic na olej Motul 5 w40 I powinno rzenzenie ustapic tylko czy nie bedzie zadnych komplikacji jezeli zaleleje Motul Synetetyk 5 W 40 PROSZE O PORAde bo to dla mnie wazne
I doszlismy do wniosku ze to wina oleju go przyprowadziłem go z niemiec i nie widziałem jaki był olej wczesniej zalałem Olej mobil 10W40 POŁ syntetyk i juz 20 tys przejezdziłem robiłem dwie wymiany I teraz Mysle zmienic na olej Motul 5 w40 I powinno rzenzenie ustapic tylko czy nie bedzie zadnych komplikacji jezeli zaleleje Motul Synetetyk 5 W 40 PROSZE O PORAde bo to dla mnie wazne
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141033
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tak jak kolega pisze
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
zauważ że 1 jest tylko przy mobilu syntetycznymgucio679 pisze:Szosownik chodziło mi oczywiście o MOBIL 0W40 ( zero W czterdzieści) a nie 10W40 (dziesięć W czterdzieści) ,a napisałem tak, bo olej to jednak chyba jest MOBIL 1 a nie MOBIL bez jeden... Czyż nie tak??
Pozdrawiam
miałem prawo zrozumieć że to półsyntetyk
http://www.mobil.pl/Poland-Polish/LCW/Audiences/LCV.asp
[ Dodano: 09 Lut 2008 17:51 ]
z tego co wiem to RADEK1985 zmienił na valvoline 10 w60 racing za radą kolegi GTOtmk pisze:RADEK1985, gucio679, również jeżdżę na Mobilu 10W40 (Formula; nowa nazwa: Super S). Z tego co mówił mi człowiek, któremu powierzam serwisowanie swojego Golfa (Mobil) 10W40 jest dobrym olejem i nie ma co zmieniać jeśli nie jeździsz wyczynowo.
Ostatnio zmieniony sob lut 09, 2008 18:52 przez Szosownik, łącznie zmieniany 3 razy.