dziwne drgania karoseri wewnatrz odczuwalne! -golf3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
camelmk
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: camelmk » sob kwie 30, 2005 07:44

a u mnie drzala ta oslona pod silnikiem, naderwalem ja razem z nadkolem na wspanialym progu zwalniajcym, i przy jezdzie wpadala w takie wibracje, ze mi sie az kierownica trzesla.

w sumie 200 KM

Sylvo23

Post autor: Sylvo23 » sob kwie 30, 2005 12:00

nie tonie poduszki mógł ci wieniec z koła zamachowego sie poluzowac(konkretnie chodzi mi o to ze skrzywił siepod wpływem temp. albo drugi warjant masz przygłub odkrecony czesciowo, i dlatego te turbulencje

speede
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: speede » czw sie 25, 2005 23:37

dzieki ale wiecie te drgania sa nawet na wolnych obrotach wiec poloska odpada bo sie nie kreci :. sa np jak dodaje gazu i powiedzmy trzymam w okolicach 3000 obr./ min i zaraz znikaja dziwne, zadrzy wtedy deska jest odczuwalne tak mi sie wydaje raczej bardziel z lewej strony kolo kierownicy, nie wiem moze to katalizator w srodku sie przepalil, przekladnia? Poduchy odpadaja bo silnik jest dobrze zawieszony. Co to moze byc? jak dojsc co to drzy. Poradzcie

zelo

Post autor: zelo » sob sie 27, 2005 00:49

Nie jestem jakimś guru w tym temacie ale moze uda mi sie pomóc. Kiedyś miałem podobny problem (choć nie w tym typie silnika) i jak się po pewnym czasie okazało "ukręcił sie gwint" w jednej ze śrub (a po czasie wyszło, że w dwu śrubach - przyczyna "nieznana") łączących kolektor ssący (albo wydechowy - teraz już nie pamiętam) z silnikiem, i stąd się brały te drgania. Po usunięciu usterki po pewnym (długim) czasie podobne objawy miałem przy okazji problemów z wydechem ale to już nie był aż taki wielki problem ;).

Pozdrowienia
Robert
SQ9DER

speede
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: speede » sob sie 27, 2005 02:57

sruby wszystkie sprawdzilem i sa podokrecane wiec kolektory sie trzymaja, a co z tym tlumikiem jak to mozna sprawdzic? Raczej blachy zadnej nie dotyka, moze katlizator, lub nie wiem juz co. Mechanik tez nie wiedzial co jest grane. Szczegolnie jest to odczuwalne pod obciazeniem tzn, jak zaczynam jechac na biegach 1,2,3 itd, na wolnych obrotach juz mniej. Nastepuje to w trakcie jak wrzuce bieg i zaczynam dodawac gazu jest wlasnie ten moment ze cos zadrzy lekko gdzies pod maska. Bede szukac, ale jakby ktos wpadl na ciekawy pomysl to dzieki i pozdrawiam, :)

[ Dodano: Czw Wrz 08, 2005 00:05 ]
nio i nie wiem co jest, chyba bede rozkrecac calego golfa, tak mi czasem zadrzy, slychac ze to spod maski, ale jakos tak blizej lewego kola, za cholere nie moge ustalic co to tak barabani. Ludzie pomozce kazdy pomysl mile widziany. :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”